D’A: Amat Escalante

Imatge
Imatge
Imatge

Més informació

Data: 
28/04/2017 - 05/05/2017

Enguany el D’A Film Festival ens porta Amat Escalante (1979), director mexicà nascut a Barcelona i presència fixa als festivals internacionals des que el seu primer film, Sangre (2005), es va presentar a la secció “Un certain regard” del Festival de Cannes, en el qual va guanyar el premi FIPRESCI.

Des d’aleshores no ha parat de rebre reconeixements, com el de millor director a Cannes per Heli (2013), el premi Noves Visions al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges per Los bastardos (2008) i el Lleó de Plata a la darrera edició de la Mostra de Venècia per La región salvaje (2016). 

Amb l’excepció d’Heli, cap de les seves pel·lícules -d’una filmografia formada per quatre llargs, dos curtmetratges i el film col·lectiu Revolución– no s’ha estrenat comercialment a Espanya, així que la seva presència a la Filmoteca de la mà del D’A serà una bona oportunitat per parlar amb el director d’una obra que sovint ha despertat controvèrsia i que sempre ha jugat amb el gènere per tractar temes socials. Una retrospectiva íntegra que continua al maig.     

Amb la col·laboració de: 

D'A Film Festival

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

28/04 Divendres

Imatge
19:30 h. | Film, Presentació

Anat Escalante presenta el seu darrer film, 'La región salvaje', una obra per la qual va obtenir el Lleó d'Or al darrer festival de cinema de Venècia. El film, no exempt de polèmica, tracta entre d'altres sobre l'homofobia i la manera com la societat imposa renúncies als impulsos impulsos sexuals de les persones.

La región salvaje
Amat Escalante . 2016 . VE . 100'
Presentació a càrrec d'Amat Escalante.
 

29/04 Dissabte

Imatge
21:30 h. | Film, Presentació

'Heli' és el film amb el qual Amat Escalante es va consagrar a Cannes, on va rebre el premi al millor director. Ara ens el presenta a la Filmoteca.

Heli
Amat Escalante . 2013 . VE . 105'
 

02/05 Dimarts

Imatge
20:00 h. | Film
Amat Escalante . 2005 . VE . 90'

Un matrimoni basa la seva relació en el sexe, en veure la televisió i en baralles violentes causades per la gelosia i els malentesos. Una nit el marit rep una trucada de la filla adolescent que va tenir en una relació anterior, en què li comunica que s'ha escapat de casa i que vol viure amb ell.

 

03/05 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film
Amat Escalante, Carlos Reygadas, Gael García Bernal, Diego Luna, Rodrigo Plá, Fernando Eimbcke . 2010 . VE . 110'

Film col·lectiu dirigit per deu cineastes mexicans per commemorar el centenari de la revolució mexicana, amb una visió contemporània no exempta de crítica.

 

05/05 Divendres

Imatge
21:30 h. | Film
Amat Escalante . 2008 . VOSE . 90'

Dos mexicans sense papers que són explotats laboralment a Los Angeles accepten la proposta d'un home que vol que matin la seva esposa.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol