Festival de Cinema Turc de Barcelona: delícies turques

Imatge
Imatge
Data: 
05/05/2018 - 24/05/2018

Nuri Bilge Ceylan és el director amb més renom internacional del nou cinema turc i una de les poquíssimes excepcions respecte del desconeixement general que actualment es té sobre aquesta cinematografia al nostre país.

Aquest cicle proposa pal·liar —ni que sigui mínimament— aquest desconeixement a partir d’una mostra selecta de films de producció recent que han estat molt ben acollits en festivals de prestigi d’arreu del món.

El conjunt de les nou pel·lícules programades ofereix una mirada sorprenentment penetrant al present complex de la societat turca, per a la qual suposa tot un desafiament poder mostrar, a través del prisma de la càmera, les tensions culturals, socials i generacionals que aquest país, situat entre dos continents i atrapat entre la tradició i la modernitat, ha d’encarar.

Ebru Bilge Ceylan, cineasta i alhora esposa de Nuri Bilge Ceylan, i alguns dels intèrprets del seu darrer film de  donaran el tret de sortida a aquesta mostra, que esdevé una oportunitat immillorable per a la descoberta cinèfila de talents desconeguts.

Amb la col·laboració de: 

Festival de Cinema Turc de Barcelona   EVCI Film     Consolat General de Turquia a Barcelona

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

05/05 Dissabte

Imatge
19:30 h. | Film
Senem Tüzen . 2015 . VOSC . 94'

Una noia divorciada d’Istanbul decideix tornar al poble de la seva àvia, a l’Anatòlia profunda, per concloure la novel·la que està escrivint.

 
Imatge
22:00 h. | Film
Onur Saylak . 2017 . VOSC . 115'

Gaza és un noi de 14 anys que viu a la costa turca del mar Egeu. Juntament amb el seu pare, col·labora en el tràfic de refugiats cap a Europa proporcionant-los allotjament temporal fins que inicien la travessia.

 

06/05 Diumenge

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació

Guionista, directora d'art, actriu i fotògrafa, Ebru Ceylan és molt més que una de les col·laboradores habituals del cineasta Nuri Bilge Ceylan. A banda de co-escriure els guions dels darrers quatre llargmetratges del cineasta turc, Ebru Ceylan també ha dirigit dos curtmetratges ('Kiyida' i 'On the Edge') i un llarg ('Çukurda') i ha participat com a actriu en diverses produccions.

Kis uykusu / Sueño de invierno (Winter Sleep)
Nuri Bilge Ceylan . 2014 . VOSE . 197'
Presentació a càrrec d'Ebru Ceylan.
 

08/05 Dimarts

Imatge
18:30 h. | Film
Mustafa Kara . 2015 . VOSE . 139'

'Fred de Kalandar' és un drama rural de supervivència ambientat en un poble de les muntanyes prop del mar Negre.

 
Imatge
21:30 h. | Film
Senem Tüzen . 2015 . VOSC . 94'

Una noia divorciada d’Istanbul decideix tornar al poble de la seva àvia, a l’Anatòlia profunda, per concloure la novel·la que està escrivint.

 

09/05 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film
Seren Yüce . 2016 . VOSC . 108'

Seren Yüce presenta la primera projecció del seu film 'Nenúfar tremolós'.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol