Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 2016

Imatge
Data: 
27/10/2016 - 28/10/2016

Ara fa onze anys que la UNESCO va proclamar el 27 d’octubre com el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. El cinema i les pel·lícules constitueixen un testimoni important —i sovint únic— del desenvolupament econòmic, polític i social i de la identitat de les nacions, les comunitats, els grups i les persones (segons recull l’acta de proclamació).

Enguany, el lema de la jornada és "It's Your Story - Don't Lose It". Un lema que respon a una realitat: cada història conservada als nostres arxius és una memòria més que mantenim viva. Les històries -els films- s'haurien de conservar, ja que creen un valuós arxiu per a generacions futures: és la teva -i la seva!- història!

Des del Centre de Conservació i Restauració (2CR) de la Filmoteca de Catalunya, us proposem dues sessions de gran interès per commemorar aquesta efemèride.

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

27/10 Dijous

Imatge
17:00 h. | Film

Dos films datats el 1907 i el 1933 en una sessió gratuïta. El primer, 'La pied de mouton', el projectarem en una còpia digital (DCP) resultant de la restauració de la còpia original en nitrat duta a terme aquest 2016. El segon, The Wandering Jew', és una còpia en 35 mm, fruit de la preservació i restauració duta a terme pel British Film Archive l'any 1991 a partir de diversos originals de l'època.

Le pied de mouton / La pota de corder
Albert Capellani . 1907 . S/D . 13'
The Wandering Jew / El jueu errant
Maurice Elwey . 1933 . VOSC . 111'
Sessió gratuïta amb presentació a càrrec de Xavier Cámara, tècnic del 2CR.
 
Imatge
20:00 h. | Film

Uns quants anuncis del mag de l'animació Robert Balser -còpia digital d'alguns dels 178 films publicitaris en 35 mm que ell mateix va dipositar a la Filmoteca l'any 1994- complementen la projecció de l'únic llargmetratge realitzat per Pere Balañà, del qual projectarem una còpia digital, restaurada pel Centre de Conservació i Restauració a partir dels negatius originals d'imatge i so del film.

Anuncis publicitaris de Robert Balser
Robert Balser . VE
El último sábado
Pere Balañà I Bonvehí . 1966 . VE . 81'
Sessió gratuïta amb presentació a càrrec de Ferran Alberich.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol