El cinema documental artístic, amb presentació a càrrec de Núria Homs i Paco Poch

El documental d’art apropa l’espectador a les diferents sensibilitats i estètiques del patrimoni artístic i ens endinsa en el món de l’obra d’art i del seus creadors.

Sovint és gràcies a cineastes provinents d'àmbits distints del de la cinematografia professional que ens arriben altres itineraris i mirades. En aquesta sessió gratuïta, que ens presenten Núria Homs, conservadora de la Fundació Antoni Tàpies i el productor cinematogràfic Paco Poch, projectem quatre d'aquestes pel·lícules. 

Sessió gratuïta.

Agraïment: Fundació Tàpies.

Apta per a tots els públics
Dt, 27/10/2015 - 17:00 h.
Sala Chomón
Sessió gratuïta amb presentació a càrrec de Núria Homs i Paco Poch.

Afegiu al vostre calendari

Antoni Tàpies
Maria Lluïsa Borràs
Catalunya
1981
català
VC
28'
HD

L'any 1981, la crítica d'art Maria Lluïsa Borràs va dirigir -amb la seva prodictora Proviart- "Antoni Tàpies", un film que es va exhibir als Estats Units i que el fill de l'artista català, Miquel Tàpies, va localitzar en l'arxiu personal d'Antoni Tàpies.

La col·laboració entre la Fundació Antoni Tàpies i el Centre de Conservació i restauració de la Filmoteca va permetre que els negatius originals d'aquest film produïts per Proviart -que formen part de la col·lecció fílmica de la Filmoteca- hagin estat restaurats digitalment en qualitat HD per a la seva difusió.

Agraïments: Maria Lluïsa Borràs, Fundació Antoni Tàpies.

 
Sergi Aguilar
Paco Poch
Catalunya
1983
català
VC
10'

L’escultor Sergi Aguilar va ser, l'any 1983, el centre d’atenció del sempre inquiet i sensible productor Paco Poch.

 
Ponsatí III Peça
Ferran Moral, Josep Ponsatí
Catalunya
1972
català
VC
42'
Blu-ray

Josep Ponsatí és conegut pels inflables, estructures aèries monumentals i efímeres.

Ponsatí III Peça, Cap de Creus - Cadaqués - Benidorm va ser el tercer gran inflable de Ponsatí, enlairat entre el juny i l’agost del 1972; primer al Cap de Creus i a Cadaqués, i després, a Benidorm.

Al film Ponsatí III Peça, Ferran Moral -amb la col·laboració del propi Josep Ponsatí- enregistra la creació d'aquesta obra conceptual.

 
El escultor Manolo Hugué
Llorenç Llobet Gràcia
Catalunya
1945-1950
català
VC
5'
Blu-ray

Entre 1945 i 1950, el cineasta amateur Llorenç Llobet Gràcia va filmar la seva obra 'El escultor Manolo Hugué', en què ret homenatge a aquest artista nascut a Barcelona l'any 1872, un destacat representant del noucentisme català.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol