À Nous la Liberté, amb presentació a càrrec d'Isabel Campi el dijous 3

Per a la sessió inaugural del cicle comptem amb la presència de Pilar Vélez, directora del Museu; d'Octavi Martí, director-adjunt de la Filmoteca, i d'Isabel Campi, que ens presentarà el film que obre el "Disseny, càmera, acció!": "À Nous la Liberté" (René Clair, 1931).

Apta per a tots els públics
Dj, 03/10/2013 - 18:30 h.
Sala Laya
Presentació a càrrec d’Isabel Campi, Pilar Vélez i Octavi Martí.
Dg, 06/10/2013 - 19:30 h.
Sala Laya
Dj, 10/10/2013 - 21:30 h.
Sala Laya
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
À Nous la Liberté / ¡Viva la libertad!
René Clair
Raymond Cordy, Henri Marchand, Rolla France, Paul Olivier, André Michaud, Germaine Aussey, Léon Lorin, William Burke, Vincent Hyspa, Jacques Shelly
França
1931
francès
VOSC
84'
35 mm

Dos presidiaris decideixen escapar-se, però els descobreixen quan estan a punt d’assolir la llibertat. Un d’ells decideix sacrificar-se per l'altre, el qual arribarà a convertir-se en un gran empresari.

El film, que aposta per la natura com a autèntica garant de la llibertat, és un clàssic del cinema francès recordat, sobretot, per la utilització del so com a contrapunt de la imatge en ple naixement del cinema sonor. El retrat deshumanitzador que ofereix Clair de la mecanització industrial va influenciar enormement Charles Chaplin, a qui van acusar de plagiar-lo a Tiempos modernos.

Presentació a càrrec d’Isabel Campi el dijous 3.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol