Sessió doble: 'À propos de Nice' i 'La glace à trois faces' amb la DJ Shak Benavides

Cicle: 
DJ de cinema

Shak Benavides pertany a l’escena barcelonina des dels noranta, com a cofundadora de Wah Wah Discos i dj, i posteriorment com a música electrònica amb el projecte Lucius Works Here.

El seu bagatge musical és similar al de la botiga mítica, tant pel que fa a les seves sessions a clubs i bars, com en els seus programes de ràdio a diverses emissores de la ciutat durant més de dues dècades. Fa més de vint anys que és rere els plats, i ha punxat a gairebé tots els llocs emblemàtics de la Ciutat Comtal: Apolo, Moog, Razzmatazz, Bikini, Sidecar…, i festivals: Dr. Music Festival, Sonar Festival, Primavera Sound…, per dir-ne alguns.

L'encarregada de seleccionar els films per a aquesta sessió, d'altra banda, és la cineasta Isabel Coixet.

D'acord amb Visual Phonic i amb la Federació Catalana de Cineclubsaquesta sessió també servirà per retre un petit homenatge a Luce Vigo, filla de Jean Vigo, conservadora i difusora de l'obre del cineasta francès i ella mateixa crítica de cinema i programadora. Comptarem amb Julio Lamaña, membre de la Federació, que glossarà breument la figura de Luce Vigo. A més, al llarg de la propera Setmana del Cineclubisme que organitzem amb la Federació - Luce Vigo també va desenvolupar una intensa activitat com a cineclubista- ampliarem aquest petit record amb altres activitats.  

Apta per a tots els públics
Dv, 17/02/2017 - 22:00 h.
Sala Chomón
Record de Luce Vigo a càrrec de Julio Lamaña i música en directe a càrrec de DJ Shak.
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
La glace à trois faces / El espejo de las tres caras
Jean Epstein
René Ferté, Suzy Pierson, Jeanne Helbling, Olga Day, Raymond Guérin
França
1927
Muda, còpia sonoritzada amb rètols en català
S/D
38'
35 mm

El protagonista d'aquest film és un 'playboy' a qui tres noies ben diferents li van al darrere.

Segurament, el disseny formal d'aquest film és el més complexe de la seva dècada, i anticipa experiments narratius que es repetirien dècades més tard en els treballs de Resnais Hiroshima mon amour o L'année dernièra à Marienbad. "El cinematògraf, en potenciar el radi d'acció dels nostres sentits i en jugar amb la perspectiva temporal, fa perceptibles a l'oïda elements que jutjàvem invisibles i inaudibles, i divulga la realitat de certes abstraccions" (Jean Epstein).

 
Imatge
À propos de Nice
Jean Vigo
França
1929-1930
Muda
S/D
25'
35 mm

Primera pel•lícula de Jean Vigo. Una sàtira social sobre els estius a la Costa Blava francesa, centrada en la innovació experimental en el pla visual i en les diferències de classes. El film mostra la vida a Niça, la rutina diària de la gent i les desigualtats socials denunciades des d’un “punt de vista documental”.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol