M.A.S.H.

Una sàtira antibèl·lica que va guanyar la Palma d’Or del festival de Cannes i l’Oscar al millor guió adaptat -el va signar el proscrit Ring Lardner Jr., a partir de la novel·la de Richard Hooker, un autèntic cirurgià de l’exèrcit" (Josep Escarré).

M. A. S. H. (Unitat Mòbil de Cirurgia de l’Exèrcit) podria haver estat la primera pel·lícula que s’apropava de manera crítica al conflicte del Vietnam, però la proximitat temporal de la guerra va fer ubicar la història a la de Corea; tant hi fa, perquè com a film antimilitarista segueix sent un dels títols més demolidors de la història del cinema. La guerra segueix absurdament el seu curs en el front mentre dos cirurgians operen en un hospital de campanya, al mateix temps que s’insinuen a la infermera de torn: la vida que està a les seves mans té, com suggereix el film, poc valor. El repartiment del film és extraordinari (la revelació de Sutherland i Gould), i el seu inesperat èxit va propiciar el rodatge d’una sèrie televisiva amb Alan Alda de protagonista” (Josep Escarré).

Apta per a tots els públics
Dc, 19/12/2018 - 20:00 h.
Sala Chomón
Dv, 21/12/2018 - 17:00 h.
Sala Chomón
Imatge

Fitxa tècnica

Direcció: 
Robert Altman
Guió: 
Ring Lardner Jr.
Interpretació: 
Donald Sutherland, Elliot Gould, Tom Skerritt, Sally Kellerman, Robert Duvall, Roger Bowen, Rene Auberjonois, David Arkin, Jo Ann Pflug, Gary Burghoff
Producció: 
EUA
Any: 
1970
Idioma original: 
anglès
Versió: 
VOSC
Durada: 
126'
Format: 
DCP

Afegiu al vostre calendari

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol