Sessió doble: 'Melodie der Welt' i 'Abschied'

'Melodie der Welt' (1929) i 'Abschied' (1930) són films d’avantguarda però “moderats”. El de Ruttmann es una repetició cosmopolita i menys constructivista de 'Berlín. Die Sinfonie der Grosstadt' i Siodmak trasllada la lògica de l’escola de la “nova objectivitat” que inspirava el seu fals documental 'Menschen am Sonntag', rodat en exteriors i sense actors professionals, a treballar en estudi, en el decorat d’una pensió i amb intèrprets ben coneguts.

Apta per a tots els públics
Dg, 03/11/2013 - 19:00 h.
Sala Chomón
Dt, 05/11/2013 - 18:30 h.
Sala Laya
Ds, 09/11/2013 - 19:00 h.
Sala Laya
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Melodie der Welt / Melodia del món
Walter Ruttmann
Brigitte Horney, Aribert Mog, Emilia Unda, Konstantin Mic, Frank Günther, Erwin Bootz, Martha Ziegler, Vladimir Sokoloff, Esmée Symon
Alemanya
1930
alemany
VOSC
40'
Betacam SP

Una impressió de l’estat del món el 1929 que contrasta les semblances i les diferències entre les religions, els costums, l’art i l’oci de diferents cultures.

 
Abschied / Adéu
Robert Siodmak
Brigitte Horney, Aribert Mog, Emilia Unda, Konstantin Mic, Frank Günther, Erwin Bootz, Martha Ziegler, Vladimir Sokoloff, Esmée Symon
Alemanya
1930
alemany
VOSC
73'
35 mm

El primer film sonor realitzat per la UFA i el debut en solitari del cineasta Robert Siodmak narra, amb estil avantguardista, l’enamorament d’una parella en una casa d’hostes.

Amb guió d’Emmerich Pressburger, el film destaca per ser un dels primers a explorar els efectes sonors en la imatge: un exemple n’és la presència invisible d’una parella abraçada en un llit raconer i suggerida per les paraules d’amor que s’expressen mútuament. Agraïment: Friedrich-Wilhelm-Murnau-Stiftung.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol