Prêt-à-porter, amb presentació a càrrec de Raffel Pages, Ariadna Papió i Pilar Pasamontes.

El cicle que acompanya l'exposició sobre moda i cinema a la Filmoteca comença amb la icònica pel·lícula de Robert Altman, un film que en el seu moment va generar cert malestar en la indústria de la moda i que compta amb un repartiment farcit d'estrelles internacionals. Per resentar-nos el cicle, comptarem amb la presència de diversos representants de l'IED Barcelona Escola Superior de Disseny i del Museu de la Perruqueria Raffel Pagès, que han col·laborat en la producció de l'exposició.

Apta per a tots els públics
Dt, 04/12/2012 - 20:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Raffel Pages, director del Museu de la Perruqueria; Ariadna Papió, dissenyadora i premi Gaudí de Vestuari 2012, i Pilar Pasamontes, directora científica de Moda de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny.
Dv, 07/12/2012 - 19:00 h.
Sala Laya
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
Prêt-à-porter
Robert Altman
Kim Basinger, Tim Robbins, Julia Roberts, Sofia Loren, Rupert Everett, Lauren Bacall, Anouk Aimée, Danny Aiello, Michel Blanc, Ute Lemper, Linda Hunt, Sally Kellerman, Marcello Mastroianni
EUA
1994
anglès
VOSC
132'
35 mm

Altman utilitza el món de la moda com a excusa per oferir una mirada càustica sobre les neurosis de la societat occidental.

La fitxa artística provoca vertigen, de tants noms famosos que conté (concretament vint-i-tres intèrprets de primera fila). Prêt-à-porter va posar en peu de guerra el món de l'alta costura: Lagerfeld va interposar un plet contra la pel·licula i el poderós John Fairchild –director del diari americà de moda WWD– va voler carregar-se-la. Altres, com Valentino o Suzy Menkes, redactora de moda del Herald Tribune, també van atacar la visió d’Altman.

Presentació a càrrec de representants de l’IED i del Museu de la Perruqueria Raffel Pages.
 

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol