Sessió doble: "08001" i "Margarita"

Dos films molt recents centrats en el Raval, dos documentals que retraten, sense prendre cap partit i amb un esperit d'observació una mica asèptic, les vides de diversos habitants del barri. El primer no té un protagonista únic, és un retrat coral, mentre que el segon se centra, precisament, en una veïna que veu des de la seva finestra com l'edifici de la Filmoteca creix al costat de casa seva.

Apta per a tots els públics
Dg, 29/07/2012 - 19:30 h.
Sala Laya
Dt, 31/07/2012 - 19:00 h.
Sala Laya
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
08001
Christian Plähn, Miguel Anton Malo
Catalunya
2010
català, castellà
VO
55'
Betacam SP

Un retrat calidoscòpic de la vida quotidiana al barri del Raval durant un dia sencer, des de les sis del matí fins a la mateixa hora de l'endemà.

La càmera explora tots els escenaris possibles: des del mercat, l’oficina central de Correus o la mesquita fins a una sessió de tatuatge. No hi ha entrevistes, ni veu en off, sinó la intenció dels autors de retratar, amb un estil purament observacional, l'enorme complexitat d'un barri ple de contrastos, on es parlen múltiples llengües i en què conflueixen hotels de luxe, galeries d'art, el Liceu o el MACBA a tan sols uns metres de la droga i la prostitució. La càmera ho observa tot sense establir cap mena de judici; és el testimoni del dia a dia dels veïns al barri.

 
Imatge
Margarita
Albert Pons
Catalunya
2010
castellà
VE
73'
35 mm

La Margarita viu sola. A causa d'una lleu invalidesa necessita l'ajuda de la Pilar, una amiga de la seva germana, ja morta.

La relació d’amor-odi entre elles ens porta a reflexionar sobre la solitud, la vellesa, la veritat, el pas del temps i la imaginació. La història es desenvolupa a través de diverses fabulacions i acusacions de la Pilar i d'un críptic enfrontament quotidià, que ens condueixen a explorar moments íntims i surrealistes.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol