Elles tallen. L'Alternativa i les muntadores

Imatge
Imatge
Data: 
13/11/2018 - 28/11/2018

Reconeixeu algun d’aquests noms? Dede Allen, Maya Deren, Beate Mainka-Jellinghaus, Sally Menke, Nelly Quettier, Thelma Schoonmaker, Molly Malene Stensgaard, Mary Sweeney? I algun d’aquests títols? 'Bonnie and Clyde', 'Meshes of the Afternoon', 'Stroszek', 'Reservoir Dogs', 'Beau travail', 'Raging Bull', 'Dancer in the Dark', 'Mulholland Drive'?

Elles tallen està dedicada a les muntadores, la força invisible que hi ha darrere de molts films destacats. Aquest recorregut guiat per les dones muntadores del cinema nacional i internacional vol reconèixer la tasca, massa sovint invisibilitzada, que s’amaga en algunes de les obres imprescindibles de la història del cinema.

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

13/11 Dimarts

Imatge
21:45 h. | Film
Arthur Penn . 1967 . VOSC . 106'

Clyde Barrow i Bonnie Parker es van conèixer el 1931, enmig de la Gran Depressió econòmica nord-americana. Van unir els seus destins i es van convertir en lladres de bancs.

 

14/11 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film
Quentin Tarantino . 1992 . VOSE . 99'

La carta de presentació de Tarantino a Europa va tenir lloc al festival de Sitges i és un dels debuts més destacats del cinema nord-americà modern. El film és com una peça de música de cambra excepcional: sis delinqüents amb pseudònims, desconeguts entre si, són contractats per dur a terme un robatori.

 

15/11 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film, Presentació

Nelly Quettier, muntadora de cineastes com Barbet Schroeder o Leos Carax, ens presenta aquesta doble sessió que inclou un film de Maya Deren i un gran retrat. a càrrec de Claire Denis, de la camaraderia masculina, la gelosia i el colonialisme al nord d'Àfrica.

Beau travail / Bon treball
Claire Denis . 1999 . VOSC . 92'
Meshes of the Afternoon / Xarxes de la tarda
Maya Deren . 1943 . S/D . 18'
Presentacó a càrrec de Nelly Quettier.
 

16/11 Divendres

Imatge
19:30 h. | Film
Martin Scorsese . 1980 . VOSE . 129’

Aquest biopic sobre la figura del cèlebre boxador Jake la Motta, no és, però, un film de boxa convencional, sinó una nova aproximació del tàndem Scorsese-Schrader al tema de la redempció mitjançant una ferma i enèrgica panoràmica de la seva vida.

 

17/11 Dissabte

Imatge
19:30 h. | Film, Presentació

Molly Marlene Stensgaard (1966), que ha treballat en gairebé tots els films de Lars von Trier, ens presenta aquesta pel·lícula protagonitzada per la cantant Björk.

Dancer in the Dark / Ballar en la foscor
Lars von Trier . 2000 . VOSC . 139'
Presentació a càrrec de Molly Marlene Stensgaard.
 

22/11 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film
Werner Herzog . 1977 . VOSE . 116'

Una de les pel·lícules més estranyes de Herzog, que aconsegueix que l'espectador contempli fascinat com es desenvolupen la història i els seus personatges a través d’una aventura incessant.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol