Eugène Green: el cineasta barroc

Imatge
Imatge
Data: 
18/01/2017 - 29/01/2017

Eugène Green és un gran enamorat i especialista en el teatre barroc francès. Va traslladar-se del seu EUA nadiu –ell afirma que va nàixer a Barbària– a París poc després de fer-ne vint, per fer aprendre als actors francesos a dir correctament els versos de Racine i Corneille. Ell havia descobert com calia fer-ho.

Green parteix d’una idea: l’home-barroc sempre expressa simultàniament dues idees contradictòries. I considera que totes dues són verdaderes. El resultat és que treballa contínuament per destruir el que crea. D’aquesta tensió en surt la força dels seus films, que busquen crear una realitat superior, poètica, fer veure a l’espectador el que la superfície del món amaga. Green diu estar convençut que la seva memòria va molt més enrere de l’any del seu naixement. Creu en l’esperit. Creu en els fantasmes. Creu en la reencarnació. I creu en el cinema. Però és ell, l’autèntic, el que ens visitarà a la Filmoteca, on, a més, coincidirà amb Maria de Medeiros, protagonista de Les fils de Joseph

Amb la col·laboració de: 

ECIB - Escola de Cinema de Barcelona   Institut Français Barcelona

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

18/01 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació, Taula rodona

Eugène Green serà a la Filmoteca -acompanyat de la protagonista de 'Les fils de Joseph, Maria de Medeiros- per presentar-nos el cicle que li dediquem en col·laboració amb l'ECIB, on aquests dies el cineasta imparteix un seminari.

Le fils de Joseph / El fill de Josep
Eugène Green . 2016 . VOSC . 115'
Presentació a càrrec d’Eugène Green i Maria de Medeiros i col·loqui posterior a la projecció.
 

19/01 Dijous

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació

Segona projecció del cicle 'Eugène Green: el cineasta barroc' i segona presentació de Green a la Filmoteca. En aquesta ocasió, ens parlarà d'un fim que va rebre el premi FIPRESCI al festival de Cinema de Londres.

Le monde vivant / El món dels vius
Eugène Green . 2003 . VOSC . 75'
Presentació a càrrec d’Eugène Green.
 

20/01 Divendres

Imatge
19:00 h. | Film
Eugène Green . 2004 . VOSC . 126'

Eugène Green aborda el tema de les correspondències per parlar de dues ànimes sensibles i incompreses, entre les quals hi ha una connexió espiritual. Dues persones predestinades a trobar-se en la immensitat de París. Ambdues pertanyen al món de l’alta cultura, un món que els dos protagonistes perceben immers en la banalitat i la fatuïtat dels seus màxims representants.

 

21/01 Dissabte

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació

Segona projecció del cicle 'Eugène Green: el cineasta barroc' i segona presentació de Green a la Filmoteca. En aquesta ocasió, ens parlarà d'un fim que va rebre el premi FIPRESCI al festival de Cinema de Londres.

Le monde vivant / El món dels vius
Eugène Green . 2003 . VOSC . 75'
 

22/01 Diumenge

Imatge
16:30 h. | Film

Dos migmetratges que, com tot el cinema de Green, ens obliguen a platejar-nos quina és la diferència entre el cinema i la realitat que ens envolta.

Les signes / Els signes
Eugène Green . 2006 . VOSC . 31'
Correspondances
Eugène Green . 2009 . VOSC . 40'
 
Imatge
21:30 h. | Film
Eugène Green . 2001 . VOSC . 112'

Adaptació lliure de La primera educació sentimental, l’esborrany de Gustave Flaubert de la seva gran obra L’educació sentimental. Eugène Green transposa la història a la França anterior al maig del 68.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol