FilmoXarxa

Imatge
Imatge
Data: 
14/09/2018 - 30/09/2018

FilmoXarxa és una iniciativa que es posa en marxa per ajudar a distribuir per tota la geografia catalana un seguit de films subtitulats en català i que fins ara no han trobat acollida dins dels circuits comercials habituals.

Són pel·lícules europees, que tenen menys de deu anys i que han estat presentades a festivals prestigiosos. Sovint són obres que ens mostren la cara fosca de la realitat del nostre continent, però a vegades ho fan en clau de comèdia o acollint-se als esquemes del thriller. Són pel·lícules que venen de cinematografies potents i consolidades, com la francesa, l’alemanya i la britànica, però també de països que la nostra indústria oblida, com Estònia, Sèrbia i Eslovènia.

La FilmoXarxa també proposa documentals de contingut social o cintes que pertanyen a l’arxiu de la Filmoteca i que ens permeten descobrir el patrimoni cinematogràfic català. Tradició i present. Arrels i obertura al món.

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

25/09 Dimarts

Imatge
21:30 h. | Film
Peter Strickland . 2009 . VOSC . 82'

Un home fa fora de casa la seva esposa i el seu nen quan descobreix que aquest últim no és fill seu.

 

27/09 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film
Kirill Serebrennikov . 2016 . VOSC . 118'

Un estudiant rus ultrareligiós està convençut que el món s’ha rendit al mal i que ja no hi ha moral. Víctima d’una crisi mística, només es guia pel que diuen les Sagrades Escriptures. La seva professora de biologia és l’única persona que gosa desafiar-lo en el seu propi terreny.

 

28/09 Divendres

Imatge
17:00 h. | Film
Benoît Delépine, Gustave Kervern . 2012 . VOSC . 92'

Not i Jean-Pierre són dos germans completament diferents. El primer és un vividor amb estètica punk i l’altre un venedor de matalassos. Quan aquest perd la feina, la família decideix fer la revolució… a la seva manera.

 

30/09 Diumenge

Imatge
21:30 h. | Film
Ruben Östlund . 2011 . VOSC . 118'

Entre el 2006 i el 2008, un grup d’adolescents negres de la ciutat sueca de Göteborg va robar altres nois amb intimidació, utilitzant al seu favor el racisme i els prejudicis socials.

 

06/10 Dissabte

Imatge
18:00 h. | Film
Christine Molloy, Joe Lawlor . 2008 . VOSC . 78'

'Helen' ens parla dels dubtes identitaris d’una adolescent a qui la policia utilitza per intervenir com a doble en el cas d’una criatura desapareguda, filla d’una família benestant.

Presentació a càrrec d'Àlex Portolés.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol