Carmen

Una de les millors adaptacions de la popular novel·la de Prosper Mérimée, protagonitzada per la cantant i actriu espanyola Raquel Meller. “Comparat amb la majoria dels seus contemporanis, Feyder evita la fotografia experimental i adopta un estil proper al neorealisme.

La majoria de les escenes van ser filmades en localitzacions reals i amb un gran treball de la càmera, que converteix l’obra en un banquet visual del principi a la fi.

Carmen té l’acabat i el detall dels drames francesos que es van popularitzar en les dècades posteriors, i certament el film conté algunes escenes impressionants, com ara les de baralles i les de dansa, perfectament coreografiades, i, el millor de tot, l’absorbent cursa de braus del final” (James Travers).

 

 

 

 

Fotografia  © Quim Vives

Isabelle Laudenbach (Sèvres, França) és una apassionada pel flamenc que el 2002 s’instal·la a Barcelona per formar-se a l’ESMUC. El seu llenguatge, tant pel que fa als arranjaments com a la composició, es nodreix d’influències diverses (folklore sud-americà, cançó francesa, música brasilera). És membre fundador del grup Las Migas, amb el que va tocar 10 anys, va gravar dos discs i va fer centenars de concerts per tot el món. El 2014 engega un nou projecte amb la cantant Isabel Vinardell i produeixen el disc “A solas”. Forma part del projecte LaboratoriA (flamenco experimental) amb Cristina López, Aina Núñez i Anna Colom. És acompanyant habitual de la cantant María Rodés. Ha treballat amb artistes com Gemma Humet, Alba Guerrero, Lu Rois, la poeta Silvia Bel o el Quartet Brossa.

Apta per a tots els públics
Dc, 30/01/2019 - 18:30 h.
Sala Laya
amb acompanyament musical a càrrec d'Isabelle Laudenbach
Ds, 02/02/2019 - 22:00 h.
Sala Chomón
amb acompanyament musical a càrrec d'Isabelle Laudenbach
Imatge
Imatge
Imatge

Fitxa tècnica

Direcció: 
Jacques Feyder
Interpretació: 
Raquel Meller, Louis Lerch, Gaston Modot, Victor Vina, Georges Lampin, Luis Buñuel, Jean Murat, Charles Barrois, Andrée Canti, Pedro de Hidalgo
Producció: 
França
Any: 
1926
Idioma original: 
Muda
Versió: 
VOSC
Durada: 
165'

Afegiu al vostre calendari

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol