Sessió doble: "Rêver réveillé/Superstition andalouse" i "El Dorado"

Sessió doble formada per "Rêver réveillé/Superstition andalouse" i "El Dorado" inclosa dins del cicle "Flamenc: l'ull partit"

 

 

 

 

Fotografia  © Mari Hermoso

Alfonso Aroca (Mengíbar, Jaén) és pianista, compositor i professor amb una triple formació: clàssica, moderna (jazz) y de tradició oral (flamenc). És la nova referència del Piano Flamenco. No només per la seva formació heterogènia,  el seu recorregut dilatat o inquietud investigadora sinó també pel seu compromís amb la tradició i la passió interpretativa. Ha acompanyat múltiples artistes: Raimundo Amador, Chicuelo, Silvia Pérez Cruz o Dulce Pontes... El 2015 publica el seu primer disc, Orilla del Mundo, nominat als XVI Premis Flamenco Hoy de la Crítica Nacional de Flamenco i l’any següent és guardonat amb el Filón Flamenco, el Primer Premi d' Instrumentista Flamenco en el prestigiós Festival Internacional de Cante de las Minas de La Unión.

 

 

 

 

Apta per a tots els públics
Dc, 23/01/2019 - 19:00 h.
Sala Laya
amb acompanyament musical a càrrec d'Alfonso Aroca
Dj, 24/01/2019 - 21:30 h.
Sala Laya
amb acompanyament musical a càrrec d'Alfonso Aroca
Imatge
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
Rêver réveillé/Superstition andalouse
Segundo de Chomón
França
1911
Muda
VOSC
10'

Una dona imagina la venjança d'una gitana a la qual ha molestat.

 
Imatge
El Dorado
Marcel L'Herbier
Eve Francis, Marcelle Prador, Jaque Catelain, Philippe Hériat, Claire Prélia, Georges Paulais, Édith Réal
França
1921
Muda
VOSC
102'
DCP

L’Herbier s’apropa a l’imaginari espanyol de Granada, un paisatge prou exòtic per als impressionistes després que Germaine Dulac ja s’encarregués de retratar-lo a La Fête espagnole, i ens mostra un drama amb tots els trets característics: pobresa, malaltia, desesperació i amor.

"És un melodrama, en efecte, però d'una essència tan pura i d'una forma tan bella que, d'un sol cop, aquest gènere tan desusat s'ha convertit en l'expressió viva i moderna de la Bellesa". (Auguste Nardy, 1921).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol