Sessió triple: "L'étoile de mer", "Le retour à la raison" i "La galerie des monstres"

Sessió triple del cicle "Flamenc: l'ull partit" formada pels títols "L'étoile de mer", "Le retour à la raison" i "La galerie des monstres"

Carlos Cuenca i Cristina López es troben per dur a terme un nou projecte dins de la seva trajectòria de col·laboracions musicals. Aquest tàndem començà fa quatre anys quan es varen conèixer després de graduar-se a l’ESMUC, al departament de música moderna i flamenco respectivament, i des d'aleshores els seus camins es creuen amb projectes molt diversos com Entre Orillas, treball amb el que mesclen folklore afrocubà i flamenco, i produccions amb tecnologia musical, audiovisuals i projectes més experimentals i d’improvisació que els porten a acceptar reptes tan interessants com aquest. Tots els matisos d’aquests dos artistes sortiran a la llum i s’incorporen a aquesta caravana d’artistes de circ a La galerie des monstres, film del que s’han enamorat.

Amb la col·laboració de: 

Apta per a tots els públics
Dc, 13/02/2019 - 19:00 h.
Sala Laya
amb acompanyament musical a càrrec de Cristina López (veu) i Carlos Cuenca (percussió)
Ds, 16/02/2019 - 21:30 h.
Sala Laya
amb acompanyament musical a càrrec de Cristina López (veu) i Carlos Cuenca (percussió)
Imatge
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
L'étoile de mer / L'estrella de mar
Man Ray
Robert Desnos
Kiki of Montparnasse, André de la Rivière, Robert Desnos
França
1928
VOSC
15'
16 mm

A partir d’un poema de Robert Desnos, Man Ray realitza el seu film més conegut. L’artista emfatitza la dimensió onírica de la història amb filtres de gelatina.

 
Imatge
Le retour à la raison / Retorn a la raó
Man Ray
Man Ray
Kiki of Montparnasse
França
1923
S/D
3'

Film experimental amb formes i ombres que es mouen sobre un fons negre, un cos banyat en contrastos lumínics, i blancs i negres intensos. Un dels primers curtmetratges dadaistes.

 
Imatge
La galerie des monstres / La galeria dels monstres
Jaque Catelain
Eric Allatine
Jaque Catelain, Lois Moran, Jean Murat, Claire Prélia
França
1924
VOSC
54'

Marcel L’Herbier, mentor del director i actor Jacque Catelain, va supervisar aquest melodrama excepcional ambientat en un circ espanyol.

“Un film admirable que hereta el romanticisme gòtic de Griffith relacionant-lo amb elements surrealistes de l’avantguarda francesa i amb alguns trets del fulletó rural, aleshores ja arrelat a la cinematografia espanyola. L’eclecticisme de la inspiració estètica qualla en pantalla en plena harmonia, i l’esplèndida planificació remata aquest film tan insòlit com desconegut” (Carlos Aguilar).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol