El diputado

Realitzada durant la Transició, és una història provocativa que segueix el camí d’iniciació d’un polític i home jove casat a l’Espanya postfranquista.

El congressista, que sempre ha reprimit la seva homosexualitat latent, veu com aquesta se li desperta en una estada a la presó a causa d’un afer polític. Qualificada de S en el seu moment, és un dels films més polèmics i agosarats d’Eloy de la Iglesia, i la primera vegada que el cinema espanyol va reflexionar obertament sobre els efectes de la repressió social sobre l’homosexualitat.

Presentació a càrrec de Amanda Cuesta el dimarts 7 de març. Cuesta és crítica d'art, comissària i editora independent. Va ser membre de l'equip de comissariat experimental Creatures (1996-2002) i va desenvolupar diversos projectes que qüestionaven el format expositiu tradicional. També ha dut a terme una intensa activitat com a editora en paral·lel al seu treball de comissària. Entre els seus projectes expositius destaquen Quinquis dels 80. Cinema, premsa i carrer (CCCB, 2009), amb Mery Cuesta, i Llegendes del centre. Mite, pla, cos, poder (Espai Cultural Caja Madrid, 2012). Des de 2013 codirigeix la llibreria cooperativista La Caníbal.

Apta per a tots els públics
Dt, 07/03/2017 - 18:30 h.
Sala Laya
Presentació a càrrec de Amanda Cuesta.
Dj, 30/03/2017 - 21:30 h.
Sala Laya
Imatge

Fitxa tècnica

Direcció: 
Eloy de la Iglesia
Interpretació: 
José Sacristán, María Luisa San José, José Luis Alonso, Enrique Vivó, Agustín González, Queta Claver, Juan Antonio Bardem
Producció: 
Espanya
Any: 
1978
Idioma original: 
castellà
Versió: 
VE
Durada: 
106'
Format: 
35 mm

Afegiu al vostre calendari

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol