Breaker Morant

El film, ambientat en la Sud-àfrica del 1901 durant la guerra dels bòers, reviu un procés històric en el qual tres oficials australians van ser acusats d’assassinat, després de seguir la consigna dels seus superiors de “no fer presoners”, per haver matat a sang freda uns enemics que prèviament havien mort un dels seus.

“Beresford adapta l’obra teatral de Kenneth G. Ross posant l’accent en la personalitat dels inculpats. D’altra banda, també posa en relleu la hipocresia d’un procés el desenllaç del qual ja estava previst per endavant per motius polítics, ja que al comandament militar anglès li interessava que fossin condemnats per demostrar la seva bona voluntat envers els bòers. Entre la nostàlgia d’una època en què la guerra era un assumpte entre cavallers, i la denúncia antiimperialista, el director aconsegueix mantenir l’interès de l’espectador alhora que fa un elaborat exercici d’estil” (Jorge de Cominges). Es va estrenar amb el títol Consejo de guerra.

Apta per a tots els públics
Dv, 12/07/2019 - 19:00 h.
Sala Laya
Ds, 13/07/2019 - 19:30 h.
Sala Chomón
Imatge

Fitxa tècnica

Direcció: 
Bruce Beresford
Interpretació: 
Edward Woodward, Jack Thompson, John Waters, Bryan Brown, Charles Tingwell, Terence Donovan, Vincent Ball, Ray Meagher, Chris Haywood
Producció: 
Austràlia
Any: 
1979
Versió: 
VOSC
Durada: 
99'

Afegiu al vostre calendari

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol