In Memoriam: Antoni Llorens i Benet Rossell

Imatge
Imatge
Data: 
05/09/2017 - 30/09/2017

Recordem la figura d’Antoni Llorens i de Benet Rossell, dues personalitats del cinema català que malauradament ens han deixat enguany.

Antoni Llorens, productor, distribuïdor i exhibidor, és al darrere de bona part dels nostres millors records cinèfils de les dècades dels vuitanta i els noranta. Fundador de Lauren Films, va canalitzar-hi bona part de la seva desbordant cinefília. El nostre homenatge aplega quatre títols emblemàtics d’aquesta empresa que tenia com a signes d’identitat noms com Woody Allen, Almodóvar i Cinema Paradiso.

Benet Rossell és un nom destacat de l’art català contemporani, un creador multidisciplinari que també va fer incursions en diverses branques del cinema, com ara el videoart, el guió o la direcció artística. Les dues sessions que li dediquem les presentaran Francesc Betriu, amb qui va col·laborar en tasques de director artístic i guionista, i el seu amic i veí Antoni Verdaguer. No en va Rossell presumia d’haver fet un film amb cadascun dels seus amics. El cicle s’estén a la programació infantil amb la projecció de Despertaferro i altres treballs de l’artista dipositats al nostre Centre de Conservació i Restauració.
 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

05/09 Dimarts

Imatge
20:00 h. | Film, Taula rodona

Consol Belbel, Jaume Figueras i Pepe Nieves participen en la sessió inaugural del nostre record a Antoni Llorens. Amb ells recordarem, abans de la projecció de la pel·lícula, la trajectòria personal i professional d'aquest apassionat del cinema que va permetre a molts espectadors descobrir autèntiques joies del cinema europeu.

Nuovo Cinema Paradiso / Cinema Paradiso
Giuseppe Tornatore . 1989 . VOSE . 123'
Taula rodona amb Consol Belbel, Jaume Figueras i Pepe Nieves prèvia a la projecció.
 

06/09 Dimecres

Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

Antoni Verdaguer, cineasta i amic de Benet Rossell, obre el nostre record a l'artista, que inclou un film recent -una entrevista a Rossell signada per Verdaguer mateix- i diverses mostres del treball en cinema de Rossell.

Benet Rossell en el record
Antoni Verdaguer . 2017 . VC . 53'
Curtmetratges de Benet Rossell
Benet Rossell . 1969-1974 . VO . 79'
Presentació a càrrec d’Antoni Verdaguer.
 
Imatge
20:00 h. | Film
Lasse Hallström . 1999 . VOSE . 125'

Adaptació de la novel·la homònima de John Irving amb guió del mateix novel·lista.

 

07/09 Dijous

Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

El cineasta Francesc Betriu, col·laborador i amic de Benet Rossell en diverses aventures cinematogràfiques, ens presenta aquest film en què l'artista va treballar com a director artístic. Abans, projectarem dos curtmetratges codirigits pel mateix Benet Rossell.

Corazón solitario
Francesc Betriu . 1973 . VE . 96'
Calidoscopi
Benet Rossell, Jaume Xifra, Carles Santos . 1971 . 10'
El corazón es un placer
Benet Rossell, J.P. Béranger . 1973 . 6'
Presentació a càrrec de Francesc Betriu.
 
Imatge
20:00 h. | Film
Woody Allen . 1985 . VOSE . 82'

Una noia casada i insatisfeta, que viu en l’època de la Gran Depressió nord-americana, veu una vegada rere l’altra una pel·lícula de repertori fins que els personatges surten de la pantalla per formar part de la seva pròpia vida.

 

08/09 Divendres

Imatge
19:00 h. | Film
Pedro Almodóvar . 1987 . VE . 100'

El que inicialment era un projecte basat en 'La veu humana' de Cocteau va acabar convertint-se en una comèdia i, de passada, en el boom internacional de Pedro Almodóvar, amb nominació a l’Oscar inclosa.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol