In Memoriam: Vicente Aranda i Christopher Lee

Imatge
Imatge
Data: 
01/09/2015 - 27/09/2015

Vicente Aranda es va inspirar en una història de vampirs per dirigir 'La novia ensangrentada'; Christopher Lee es va passar bona part de la seva carrera lluint els ullals del personatge de Bram Stocker.

L’atzar ha fet que director i actor morissin amb pocs dies de diferència, i ara els hi retem un merescut homenatge amb films representatius de les seves trajectòries.

La d’Aranda està plena d’adaptacions literàries, com Tiempo de silencio i Carmen, cròniques socials com El Lute i, per damunt de tot, històries de passió i crims com Celos o Amantes, la seva obra mestra.

De Christopher Lee destaquem, en canvi, la seva canònica versió de Dràcula però també la seva antítesi, Vampir/Cuadecuc, a les ordres de Portabella. També el veurem en dos altres films fantàstics, The curse of Frankenstein i Sleepy Hollow, així com en el paper del mag Sàruman, que el va apropar a nous públics amb The Lord of the Rings.

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

10/08 Dissabte

Imatge
22:00 h. | Film
Tim Burton . 1999 . VOSE . 105'

Durant la Guerra de Secessió americana, un policia de Nova York que utilitza mètodes d’investigació avançats és enviat al poble de Sleepy Hollow per descobrir què hi ha de veritat en la llegenda d’un genet sense cap que terroritza els habitants de la zona.

 

01/09 Dimarts

Imatge
18:30 h. | Film
Vicente Aranda . 1993 . VE . 103'

"La pel·lícula, decididament insòlita, amb freqüència resulta hilarant, sense que això la converteixi en una comèdia estricta" (José Luis Guarner).

 
Imatge
20:00 h. | Film
Terence Fisher . 1958 . VOSE . 82'

L'añçada i l'elegància ombrívola de Christopher Lee va trobar el personatge ideal en el vampir Dràcula, del qual va oferir una creació continguda però travessada de llampecs fulgurants de violència, uns trets que marcarien definitivament el personatge i impulsarien l'actor a la categoria de mite del cinema.

 

02/09 Dimecres

Imatge
18:30 h. | Film
Vicente Aranda . 1976 . VE . 107'

El sexe com a conductor de la personalitat és el tema d'aquest film de títol explícit. Aranda, en la primera col·laboració amb l'actriu Victoria Abril, aborda per primera vegada en el cinema espanyol, i de manera explícita, la transsexualitat, i ho fa amb un gran equilibri entre el rigor crític i la sensibilitat.

 
Imatge
20:00 h. | Film
Richard Lester . 1989 . VOSC . 102'

Vint anys després de les aventures que els van fer famosos, els quatre mosqueters es reuneixen per impedir que la filla de Milady de Winter continuï la vida delictiva de la seva mare.

 

03/09 Dijous

Imatge
18:30 h. | Film
Vicente Aranda . 1987 . VE . 120'

Aranda va convertir la història d'Eleuterio Sánchez, el pròfug més llegendari del franquisme, en una de les pel·lícules més populars i elogiades del cinema espanyol dels vuitanta.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol