Jaime Rosales, auster i precís

Imatge
Imatge
Data: 
16/10/2018 - 13/11/2018

Jaime Rosales va néixer a Barcelona i viu a Madrid, va estudiar cinema a Cuba i Austràlia i, en quinze anys, ha dirigit sis llargmetratges. L’últim, 'Petra', es va presentar al darrer festival de Cannes i tenim el plaer de preestrenar-lo com a pòrtic d’una retrospectiva que posa de manifest un estil tan dispers com coherent.

Pot tractar temes ben diversos, des de la soledat fins al terrorisme o l’incest, però sempre hi aplica la recerca formal dels límits del llenguatge cinematogràfic: la dicotomia entre la banda sonora i els diàlegs, la pantalla partida en polivisió, el pas del temps i la construcció d’un relat.

El cinema de Rosales acusaressonàncies de Robert Bresson i de Yasujirô Ozu, però té personalitat pròpia. Ho constatarem a la pantalla i també amb un diàleg en profunditat sobre la seva obra. 
 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

16/10 Dimarts

Imatge
17:30 h. | Conferència

Com a introducció del cicle que li dediquem, Jaime Rosales ens acompanya en una sessió en què dialogarà amb el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, sobre els seus mètodes de treball, les seves pel·lícules i els seus projectes de futur.

Diàleg entre Jaime Rosales i Esteve Riambau.
 
Imatge
20:00 h. | Film, Presentació

'Petra' és el darrer llargmetratge de Jaime Rosales. Després del seu pas pel festival de Cannes el preestrenem, en el marc de la retrospectiva que dediquem al cineasta, amb una presentació a càrrec del mateix Rosales. L'acompanyen en la presentació la protagonista del film, l'actriu Bárbara Lennie; la productora Bárbara Díez i diversos membres de l'equip tècnic de la pel·lícula.

Petra
Jaime Rosales . 2018 . VE . 107'
Presentació a càrrec de Jaime Rosales, Bárbara Lennie, Bárbara Díez i altres membres de l'equip tècnic. Després de la projecció, col·loqui amb Jaime Rosales.
 

17/10 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació

L'actor Àlex Brendemühl és protagonista absolut del primer llargmetratge de Jaime Rosales. El film es va estrenar a la Quinzena dels Realitzadors del festival de Cannes -on va obtenir el premi FIPRESCI- i va rebre, també, dues nominacions als premis Goya (millor director novell i millor guió original) i la nominació al premi Discovery a la millor òpera prima dels Premis del Cinema Europeu.

Las horas del día
Jaime Rosales . 2003 . VO . 103'
 

18/10 Dijous

Imatge
17:00 h. | Film
Jaime Rosales . 2007 . VE . 135'

Després de la sorprenent Las horas del día, Rosales consolida el seu estil sobri i la seva elegància plàstica i formal amb aquest film ascètic sobre la soledat i la fragilitat de la vida.

 

20/10 Dissabte

Imatge
19:00 h. | Film
Jaime Rosales . 2014 . VE . 100'

Dos joves enamorats lluiten per sobreviure en l'Espanya actual. Els recursos limitats els impedeixen satisfer els seus desitjos.

 

21/10 Diumenge

Imatge
22:00 h. | Film
Jaime Rosales . 2014 . VE . 100'

Dos joves enamorats lluiten per sobreviure en l'Espanya actual. Els recursos limitats els impedeixen satisfer els seus desitjos.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol