Maurice Pialat, l'amour existe i debat amb l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC)

Yann Dedet, actor i muntador de diverses obres de Maurice Pialat, entre d'altres cineastes francesos. presenta aquest revelador documental sobre la vida i la carrera de Pialat que projectem seguit d'un debat sobre l'obra i la figura del realitzador francès.

El documental Maurice Pialat, l'amour existe mostra clarament que la imbricació entre obra i vida, en el cas de Pialat, és absoluta, fins al punt que la seva filmografia es construeix a la manera d'un eco perenne i profund de la seva existència

Després de la projecció se celebrará un debat. Quina ha estat la recepció crítica i teòrica del cinema de Maurice Pialat a França i al nostre país? Els crítics de l'època el van saber apreciar en la seva justa mesura? Quin paper juga en les noves tendències del cinema francès? Quin és el seu llegat per a les noves generacions de cineastes i crítics? En aquest debat sobre la figura de Maurice Pialat participaran Yann Dedet i membres de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).

Avís: tot i estar anunciat a la programació, finalment Sylvie Pialat, vídua del realitzador, guionista i productora de tres dels seus films, no podrà assistir a la presentació per causes alienes a la Filmoteca i al festival L'Alternativa. Lamentem profundament aquest canvi d'última hora i ens disculpem pels inconvenients que pugui generar. 

Amb la col·laboració de: 

l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).

Apta per a tots els públics
Dv, 18/11/2016 - 21:00 h.
Sala Laya
Presentació a càrrec de Yann Dedet i debat posterior amb la participació de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
Maurice Pialat, l'amour existe / Maurice Pialat: l'amor existeix
Anne-Marie Faux, Jean-Pierre Devillers
França
2007
francès
VOSC
81'
Betacam digital

Un documental produït per Sylvie Pialat qu entreteixeix fragments de les pel·lícules i intervencions del mateix Maurice Pialat, en què parla del fet de créixer com a fill únic, el seu interès per la pintura, les seves primeres influències en el cinema, de Yasujiro Ozu a John Ford, el seu descontentament amb la Nouvelle Vague francesa i sobre el tema de l'abandonament en les seves pel·lícules.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol