As Mil e Uma Noites: Volume 1, O Inquieto

As Mil e Uma Noites: Volume 1, O Inquieto / Las mil y una noches: Vol.1, El inquieto

La primera entrega d'una trilogia que explica la crisi actual portuguesa inspirant-se en l'estructura i la imaginació de 'Les mil i una nits' i els contes narrats per Sheherazade.

D'aquesta manera, el cineasta Miguel Gomes eleva a la categoria de mite les vides i històries reals que, segons el cineasta, "tenen tant dramatisme com surrealisme".


Deia Nabókov que “només la ficció diu la veritat”. Miguel Gomes banya de fantasia els seus personatges per poder embolicar-los en l’eternitat. Sempre seran allà per donar testimoni del que va succeir al Portugal que flotava en el anys de l’austericidi i de l’oblit del que significa ser humà, els mateixos anys en els que una gran majoria de portuguesos es van veure abocats a la pobresa. Tots ells van passar a narrar(-se) per sobreviure, van començar a explicar la seva pròpia vida per poder escriure la història del món. Així es veuen reflectits durant Les mil y una nits: els personatges salten d’unes històries a unes altres, com en una ficció de Balzac.
 

Escudero Diéguez, Miguel. Miguel en el país de Las mil y una noches. [recurs electrònic]. "Cineuá: somos cine" [consulta: 30.01.2019] <http://www.cineua.com/miguel-pais-las-mil-una-noches>

 

Apta per a tots els públics
Dv, 01/02/2019 - 19:00 h.
Sala Laya
Presentació a càrrec de Miguel Escudero
Imatge

Fitxa tècnica

Direcció: 
Miguel Gomes
Interpretació: 
Miguel Gomes, Carloto Cotta, Adriano Luz, Rogério Samora, Crista Alfaiate, Luísa Cruz, Maria Rueff, Diogo Dória
Producció: 
Portugal-Suïssa-França-Alemanya
Any: 
2015
Versió: 
VOSE
Durada: 
125'
Format: 
DCP

Afegiu al vostre calendari

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol