'Fantastic Voyage', amb presentació a càrrec de Xavier Monteys el dijous 15

Xavier Monteys, catedràtic a l'Escola d'Arquitectura de la UPC i arquitecte investigador a HABITAR - Grup d'Investigació, ens presenta aquest film que ens proposa un viatge fantàstic que ens endinsa en espais aparentment quotidians: l'anatomia humana. I és que el cos humà també és una arquitectura, un entramat complex d’estructures que suporten la vida.

Presentació a càrrec de Xavier Monteys el dijous 15.

Apta per a tots els públics
Dj, 15/05/2014 - 20:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Xavier Monteys
Dt, 20/05/2014 - 18:30 h.
Sala Laya
Imatge
Fantastic Voyage / Viaje alucinante
Richard Fleischer
Stephen Boyd, Raquel Welch, Edmond O’Brien, Donald Pleasance, Arthur O’Connell, William Redfield, Arthur Kennedy, James Brolin, Ken Scott
EUA
1966
anglès
VOSE
100'
35 mm

Un equip de científics, reduït a mida microscòpica, s’introdueix en el cos d’un professor eminent que ha de ser intervingut quirúrgicament. Una “fantàstica” lliçó d’anatomia humana.

“Com a 20.000 Leagues Under the Sea, Fleischer parteix de la realitat per endinsar-se en un món fantàstic des del qual començarà un recorregut a través d’un univers aparentment quotidià però que es revela fabulós i ple de perills. Fascinat inicialment per allò estrictament físic, Fantastic Voyage deriva ràpidament cap allò metafòric. Els metges o bé responen a l’estereotip del científic boig o bé sotmeten la seva ciència a allò metafísic, mentre que és l’agent de l’ordre qui pren les decisions vitals. Un altre dels al·licients del film consisteix precisament en la recerca d’allò còsmic a través d’allò microscòpic” (Esteve Riambau).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol