The Belly of an Architect, amb presentació a càrrec d’Adrià Goula.

Adrià Goula, fotògraf especialitzat en arquitectura i consultor, ens presenta aquest film de Peter Greenaway en què l’urbanisme i l’arquitectura –en aquest cas, l’arquitectura romana– són un actor més.

Amb un argument centrat en les vivències d’un arquitecte que organitza una exposició sobre Étienne-Louis Boullée, un visionari del segle XVIII, el film serveix per il·lustrar la nostra sessió mensual dedicada a “l’espai com a protagonista”.

Apta per a tots els públics
Dj, 24/04/2014 - 17:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec d’Adrià Goula.
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
The Belly of an Architect / El vientre de un arquitecto
Peter Greenaway
Brian Dennehy, Chloe Webb, Lambert Wilson, Sergio Fantoni, Stefania Casini, Vanni Corbellini, Alfredo Varelli
Gran Bretanya-Itàlia
1987
anglès
VOSE
118'
35 mm

Un arquitecte arriba a Roma, acompanyat de la seva dona, per organitzar una exposició dedicada a Étienne-Louis Boullée, un arquitecte visionari del segle XVIII. Mentre un nen creix al ventre de la seva dona, un càncer ho fa en el seu.

“Molts arquitectes fan projectes per a ells mateixos sense tenir en compte que allò que construeixen ha de ser utilitzat per éssers humans. D’aquí parteix l’impuls inicial del film. A més, al darrere també hi ha el meu interès per Roma i la idea una mica henry-jamesiana del nou món que torna al vell. El protagonista americà, arrogant i innocent, arriba a Roma i no compleix la famosa dita anglesa: «Quan vagis a Roma, comporta’t com els romans»” (Peter Greenaway).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol