Lluís Miñarro, cineasta

Imatge
Imatge
Data: 
05/10/2016 - 17/11/2016

Els films de Naomi Kawase, Apichatpong Weerasenthakul, Manoel de Oliveira, Lisandro Alonso, però també els d’Isabel Coixet, Marc Recha, José Luis Guerín, Javier Rebollo i Albert Serra, existeixen perquè existeixen personatges com el barceloní Lluís Miñarro, antic cineclubista i antic crític cinematogràfic, fundador el 1989 de la productora Eddie Saeta –publicitat, videoclips, cinema– i director també d’unes poques però recordades pel·lícules.

Miñarro és director i productor, guionista i agitador cultural, una persona que fa possible l’impossible, que vol que el cinema sigui alguna cosa més que una tècnica narrativa, una simplificació de la novel·la i un enriquiment del teatre. Els films que ha impulsat han guanyat premis a Praga, Gijón, Corint, Màlaga, Annecy, Nantes, Bogotà, Nova York, Venècia i fins i tot la Palma d’Or a Cannes, però la seva aventura artística està en perill per raons que només la burocràcia administrativa pot explicar. A la Filmoteca homenatgem el Miñarro cineasta. El creador. 

Amb la col·laboració de: 

Eddie Saeta

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

05/10 Dimecres

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació

Lluís Miñarro, el gran protagonista d'aquest cicle, és també el convidat que l'inaugura, i ho fa participant en un debat amb el director de la Filmoteca, Estecve Riambau.

Familystrip
Lluís Miñarro . 2010 . VE . 70'
Escudella
Lluís Miñarro . 2015 . VC . 7'
Presentació del cicle i debat entre Lluís Miñarro i Esteve Riambau.
 

06/10 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film, Presentació
Roberto Rossellini . 1947 . VOSE . 79'

Un nen ha de mantenir econòmicament la seva família en un Berlín desolador i cobert de runes, al final de la Segona Guerra Mundial.

Presentació a càrrec de Lluís Miñarro.
 

07/10 Divendres

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació
Marc Recha . 2003 . VOSE . 126'

El quart llargmetratge del director de "Pau i el seu germà" és una història basada en diversos personatges que viuen en un poble del Pirineu fronterer entre Catalunya i França.

Presentació a càrrec de Lluís Miñarro i Marc Recha.
 

08/10 Dissabte

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació
Lluís Miñarro . 2013 . VO . 105'

El debut en el llargmetratge de ficció de Lluís Miñarro és aquesta aproximació poètica al regnat d’Amadeu de Savoia, monarca espanyol del 1871 al 1874, un període molt convuls i inestable de la història del país.

Després de la projecció, Lluís Miñarro compartirà amb el públic diversos aspectes desconeguts del rodatge i del film.
 

09/10 Diumenge

Imatge
16:30 h. | Film
Gustavo Taretto . 2011 . VE . 95'

Una comèdia dramàtica sobre la soledat urbana protagonitzada per dos habitants de Buenos Aires que, malgrat ser veïns i tenir moltes coses en comú, no es coneixen.

 
Imatge
19:00 h. | Film, Presentació
Roberto Rossellini . 1947 . VOSE . 79'

Un nen ha de mantenir econòmicament la seva família en un Berlín desolador i cobert de runes, al final de la Segona Guerra Mundial.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol