Sessió doble: 'Finisterrae' i 'La jungla interior'

L'amor del Lluís Miñarro productor pel risc es fa ben patent en aquests dos films que projectem junts,'Finisterrae', el debut en la direcció d'un dels codirectors del festival de música avançada Sonar, i 'La jungla interior', de Juan Barrero.

Apta per a tots els públics
Dc, 26/10/2016 - 20:00 h.
Sala Chomón
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
Finisterrae
Sergio Caballero
Catalunya
2010
rus, català, finès, alemany
VOSE
80'
DVD

'Finisterrae' narra la història de dos fantasmes que, farts de transitar pel territori de les penombres, decideixen fer el Camí de Sant Jaume fins la fi del món. Un cop hi arribin començaran una etapa terrenal i efímera en el món dels vius.

La concepció, insòlita, parteix del rodatge i l’obtenció de les imatges per elaborar després el guió i, finalment, afegir-hi els diàlegs en rus. Aquest procés ha permès experimentar amb l’estructura clàssica d’una road movie i treballar amb la llibertat que proporciona no haver-se de cenyir a un guió tancat. El resultat és una obra singular i enigmàtica, amb una atmosfera molt particular, amb imatges d’una plasticitat inusual i un sentit de l’humor irònic i surrealista. D’aquest film va sorgir la imatge gràfica del Sónar 2010.

 
Imatge
La jungla interior
Juan Barrero
Gala Pérez, Enriqueta White, Luz Barrero
Catalunya
2013
castellà
VE
75'
DCP

Abans d’emprendre una llarga expedició científica pel Pacífic, Juan porta la seva xicota al poble on es va criar. Durant l’estada, la parella parla de plans de futur i afloren profundes diferències.

Una producció de Lluís Miñarro que va obtenir el premi Nuevas Olas del festival de cinema europeu de Sevilla. “M’interessa la memòria, però no com a magatzem ple de pols del passat, sinó com a maquinària extraordinària d’invenció” (Juan Barrero).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol