La main du diable, amb presentació a càrrec de Christine Leteux el dimarts 4

Christine Leteux ha publicat la biografia 'Maurice Tourneur. Réalisateur sans frontières' a la col·lecció 'La muse celluloid'. Abans Leteux havia treballat com a investigadora a la Gran Bretanya i havia col·laborat amb Kevin Brownlow. També és l'autors de “Albert Capellani. Cineaste du romanésque”.

Leteux és una veritable especialista en el període mut del cinema i els seus coneixements ens permeten, per exemple, comprendre millor la carrera de Maurice Tourneur i del seu fill Jacques, tot prenent en consideració diferents aspectes polítics de la seva trajectòria -Tourneur pare resideix als EUA durant la Primera Guerra Mundial, de la seva vida personal –Tourneur fill s'enamorarà de l'amant del seu pare- i, finalment, de certs aspectes lligats amb qüestions econòmiques.

Christine Leteux serà l'encarregada d'obrir la retrospectiva Maurice Tourneur, un clàssic desconegut i de presentar-nos, justament, un dels seus films més populars, La main du diable. Es dóna la circumstància que aquest film ja es va poder veure a la Filmoteca l'any passat, escollit per Bertrand Tavernier com un dels millors films de la història del cinema francès en la carta blanca que vam oferir. A més, una postal publicitària de La main du diable també es pot veure a l'exposició Antoni Padrós. Pertorbador de consciències, ja que el realitzador català considera que aquest títol és  el que més el va influir quan era un infant, el que el va fer somniar convertir-se en cineasta.

Apta per a tots els públics
Dt, 04/04/2017 - 20:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Christine Leteux.
Dg, 09/04/2017 - 19:30 h.
Sala Laya
Imatge
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
La main du diable / La mano del diablo
Maurice Tourneur
Pierre Fresnay, Josseline Gaël, Noël Roquevert, Guillaume de Sax, Pierre Larquey, André Gabriello, Antoine
França
1943
francès
VOSC
90'
Blu-ray

Un home compra un amulet que li proporciona amor, fama i riquesa. Al cap d'un any el diable se li apareix per passar comptes amb ell.

Una joia del cinema fantàstic francès que evoca el mite de Faust amb un estil proper a l'art de Fritz Lang o de Murnau. Produïda per la Continental-Films -la companyia finançada pels alemanys a la França ocupada- és una al·legoria de l'ocupació amb guió del comunista i jueu Jean-Paul Le Chanois, cosa que va passar per alt als censors nazis. La preparació i el rodatge d'aquest film es narren amb precisió a Action!, les memòries de l'assistent de direcció Jean Devaivre, un textque Bertrand Tavernier va utilitzar a Laissez-passer.

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol