Mostra de Cinema Espiritual 2016

Imatge
Imatge
Imatge
Data: 
15/11/2016 - 11/12/2016

El director polonès Krzystof Zanussi presenta la retrospectiva sobre la seva obra, que enceta una Mostra de Cinema Espiritual que es completa amb cinc films que giren a l'entorn de diferents confessions religioses.

Mostra de Cinema Espiritual 2016Zanussi és un autor de prestigi internacional marcat per la seva doble pertinença al món científic i al metafísic, i creador del moviment del “cinema de la inquietud moral”. 

A banda dels films de Zanussi, enguany els films integrants de la Mostra reflecteixen tant la sensibilitat d’alguna o algunes de les tradicions religioses com les grans qüestions que tot ésser humà es fa en algun moment de la seva trajectòria vital: el sentit de la vida i de la mort, la llibertat, l’amor, les malalties, la justícia i la solidaritat des d’una perspectiva transcendent, etc. En definitiva, són pel·lícules que conviden a la reflexió i no deixen indiferent l’espectador.

Amb la col·laboració de: 

Direcció general d'Afers religiosos

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

15/11 Dimarts

Imatge
20:00 h. | Film, Presentació
Krzysztof Zanussi . 2014 . VOSC . 117'

Angelo i Kasia es coneixen a Itàlia gràcies al moviment eclesial dels Focolars.

Presentació a càrrec de Krzysztof Zanussi
 

16/11 Dimecres

Imatge
21:30 h. | Film, Presentació
Krzysztof Zanussi . 1984 . VOSC . 107'

Guanyador del Lleó d'Or de Venècia, és un melodrama sentimental que descriu l'amor impossible entre una polonesa que viu en condicions penoses després de la Segona Guerra Mundial, i un soldat estatunidenc que investiga crims de guerra a la zona.

Presentació a càrrec de Mn. Bruno Bérchez.
 

17/11 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film
Krzysztof Zanussi . 2008 . VOSC . `96'

Un empresari molt ric tan sols es pot salvar amb un trasplantament cardíac immediat. A l'hospital coneix per casualitat un noi que ja no té ganes de viure: un suïcida potencial que podria ser el donant ideal.

Presentació a càrrec de Manel Pousa (pare Manel).
 

18/11 Divendres

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació
Krzysztof Zanussi . 1973 . VOSC . 95'

Un assaig filosòfic inusual que narra deu anys de la vida d'un jove físic convençut que la veritat només pot ser desentranyada racionalment.

Presentació a càrrec de Ruth Giordano.
 

19/11 Dissabte

Imatge
19:30 h. | Film, Presentació
Krzysztof Zanussi . 2005 . VOSC . 113'

L'ambaixador de Polònia a l'Uruguai perd sobtadament la seva esposa. Mentre conviu amb la pena i segueix amb les tasques de la seva feina, li remou per dins el dubte de si la dona li va ser infidel amb el viceministre rus.

Presentació a càrrec de José Luis Rubio.
 

20/11 Diumenge

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació
Krzysztof Zanussi . 2000 . VOSC . 99'

En un món d'ordinadors, rajos làser i viatges a Mart, és difícil creure en el més enllà. Això és el que li passa a Tomasz, un metge sexagenari, protagonista d'aquest film. Però l'ordre racional de l'univers s'ensorra quan descobreix que pateix una malaltia mortal.

Presentació a càrrec de Jorge Burdman.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol