Multiversions & Remakes

Imatge
Data: 
16/04/2013 - 19/06/2013

Quantes versions d’una pel·lícula s’amaguen sota un mateix títol? El doblatge, les censures, el rodatge amb dos negatius, les coproduccions internacionals, les “versions del director” o fins i tot les restauracions de les cinemateques proposen variants que, de mica en mica, s’han revelat com una pràctica generalitzada en la història del cinema.

El simposi celebrat a Barcelona dins el 69è Congrés de la Federació Internacional d'Arxius Fílmics (FIAF), analitza monogràficament aquest fenomen, però la seva magnitud es desplega amb una exposició de producció pròpia sobre aquest tema i un cicle de projeccions. Les realitzades durant el Congrés, del 23 al 26 d’abril, tindran un segell especial, amb sessions presentades per filmoteques d’arreu del món. Abans i després, ampliem el tema amb confrontacions de remakes d’un mateix títol. Diuen que les comparacions són odioses. En aquest cas, estem convençuts que resultaran apassionants.

Amb la col·laboració de: 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

17/04 Dimecres

Imatge
18:30 h. | Film
Nora Ephron . 1998 . VOSE . 120'

Kathleen Kelly, la propietària d’una petita llibreria de contes infantils, veu perillar el seu negoci quan una cadena de grans llibreries obre un local al costat de la seva botiga.

 

19/04 Divendres

Imatge
21:30 h. | Film
Nora Ephron . 1998 . VOSE . 120'

Kathleen Kelly, la propietària d’una petita llibreria de contes infantils, veu perillar el seu negoci quan una cadena de grans llibreries obre un local al costat de la seva botiga.

 

20/04 Dissabte

Imatge
19:30 h. | Film
Kurt Neumann . 1958 . VOSE . 94'

Un científic que intenta descobrir el secret de la transmissió de la matèria es transforma en una criatura espantosa. Un film fetitxe del cinema de ciència-ficció que va donar peu a uns quants remakes.

 

21/04 Diumenge

Imatge
17:00 h. | Film
David Cronenberg . 1986 . VOSC . 96'

Remake modern del clàssic de Kurt Neumann. Cronenberg va adaptar la història als seus propis interessos artístics i va aconseguir un film de gran repercussió popular. Quan es va estrenar, molts van veure en aquest remake una paràbola sobre la sida.

 
Imatge
19:30 h. | Film
Taylor Hackford . 1984 . VOSC . 128'

Remake de l’obra mestra de Jacques Tourneur Retorno al pasado a càrrec del director d’'Oficial i cavaller', Taylor Hackford.

 

23/04 Dimarts

Imatge
18:00 h. | Film, Presentació
August Blom . 1913 . S/D . 131'

Un jove doctor ha d’internar la seva dona en un psiquiàtric. Després, seguint el consell de la seva mare, decideix viatjar i conèixer món. A Berlín s’enamora d’una ballarina i, mentre l’acompanya en la seva gira pels EUA, s’enfonsa el transatlàntic amb què viatgen.

Presentació a càrrec de Thomas Christensen (Det Danske Filminstitut).
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol