Playtime

L'arquitecte Daniele Porretta, llicenciat a la Università degli Studi di Roma “La Sapienza” i doctor en Teoria i Història de l'Arquitectura per l'ETSAB-UPC és l'encarregat de presentar el que segurament és el millor film, el més arricat i innovador, de Jacques Tati, una reflexió sobre la ciutat del futur.

Gran especialista en la ciutat contemporània, la tesi de Porreta va versar sobre l’evolució de la imatge de la ciutat del futur durant la primera meitat del segle XX, des de les utopies tecnològiques fins a les distòpies del control social. És membre del Col·lectiu Accions Urbanes, de la xarxa Arquitectures Col·lectives, i col·labora amb associacions i plataformes de Barcelona sobre temes d’urbanisme i turisme. 

Amb la col·laboració de: 

Fundació Mies van der Rohe

Apta per a tots els públics
Dt, 21/03/2017 - 17:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Daniele Porreta.
Imatge
Playtime
Jacques Tati
Jacques Tati, Barbara Dennek, Jacqueline Lecomte, Valérie Camille, France Rumilly, France Delahalle
França-Itàlia
1968
francès
VOSE
110'
Blu-ray

Seguint les passes d'un grup de turistes per un París que no es diferencia gens de qualsevol altre monstre urbanístic del nostre planeta, Tati realitza una sàtira contundent del món deshumanitzat i funcional de la societat moderna.

La irònica reconstrucció d'aquest escenari plastificat va ser la gran aposta del còmic francès amb aquest film considerat l'obra mestra de la seva carrera per gran part dels especialistes. "El play-time, el temps d'oci, està codificat. M'agradaria que aquesta paraula, adoptada pel francès, designés una activitat espontània, no reglamentada; que no hi hagi un temps fixat per a l'alegria i un altre per al treball, sinó que el temps de somriure estigui difós per tot arreu i en tot moment, i fins i tot sobretot durant el temps de treball" (Jacques Tati).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol