Postals poloneses

Imatge
Imatge
Data: 
01/04/2015 - 16/04/2015

El cinema polonès ha estat un dels més actius d’Europa durant dècades. Quan existia la curiositat per desxifrar els missatges que arribaven de l’altra banda de l’anomenat teló d’acer, els films de Wajda, Skolimovsky, Zanussi, Kawalerowicz, Munk i d’altres eren analitzats amb passió.

Ara, l’oscaritzada Ida, de Pawel Pawlikowski, ha tornat a centrar les mirades en aquest país centreeuropeu. És des d'allíque Jakimowski se serveix de les imatges per parlar-nos de l’imaginari dels cecs, Krausze recorda el destí tràgic dels gitanos, Wasilewski parla d’homosexualitat en un país on el catolicisme més conservador és molt fort, Bielawski evoca el que van significar per a l’orgull nacional els èxits de la selecció de futbol de 1982, Matuszynski planteja els límits de la passió i Pasikowski s’interessa per un espia, ahir traïdor, avui heroi.       

Aquest cicle està cofinançat per l'Institut Polonès de Cinema (PISF), organitzat per l'Institut Polonès de Cultura i la Fundació Przestrzeń Wspólna, en col·laboració amb el Consulat General de Polònia a Barcelona i les línias aèrees LOT.

Amb la col·laboració de: 

Cofinançat per: 
Institut Polonès de Cinema (PISF)

Organitzat per:

Institut Polonès de Cultura     Fundació Przestrzeń Wspólna

Amb la col·laboració de:
Consulat General de Polònia a Barcelona   LOT Polsih Airlines

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

01/04 Dimecres

Imatge
20:30 h. | Film, Presentació

Inaugurem el cicle dedicat al cinema polonès més recent amb la projecció d'un documental que utilitza la història dels jugadors de futbol polonesos que van disputar el Mundial d'Espanya, el 1982, per parlar-nos de l'esport als països comunistes. Ens el preenta el seu director, el cineasta Michal Bielawski.

Mundial. Gra o wszystko / Mundial. Todo en juego
Michal Bielawski . 2013 . VOSE . 96'
Presentació a càrrec de Michal Bielawski.
 

03/04 Divendres

Imatge
17:00 h. | Film
Andrezej Jakimowski . 2012 . VOSE . 101'

Una cosa és ser cec i una altra semblar-ho. Així pensa Ian, un professor que acaba d’arribar a una clínica de Lisboa per ensenyar un grup d’alumnes invidents a orientar-se per l’espai a través de l’acústica.

 

11/04 Dissabte

Imatge
22:00 h. | Film
Tomasz Wasilewski . 2013 . VOSE . 89'

Kuba viu amb la seva mare i la seva xicota. Aparentment la seva vida sembla fàcil i ordenada, fins que en una festa coneix un noi per qui se sent fortament atret.

 

12/04 Diumenge

Imatge
21:30 h. | Film
Jan P. Matuszynski . 2013 . VOSE . 84'

Documental que ens explica la història d'un advocat, professor universitari i bussejador que, després d'un accident, queda paralitzat i perd la parla, però no el seu somni de fer una nova immersió de 100 metres.

 

16/04 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film
Wladyslaw Pasikowski . 2014 . VOSE . 127'

El film explica una de les històries d'espies més fascinants de tots els temps.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol