Record de Josep Maria Caparrós Lera

Cicle: 
In Memoriam

Josep Maria Caparrós Lera (1943-2018) va ser un historiador i crític cinematogràfic, fundador del Centre d'Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona el 1983, i un dels pioners en la introducció dels estudis cinematogràfics a la universitat.

La sessió inclou una taula rodona i la projecció dels films José María Caparrós Lera (1943-2018). Triomfarem!, de Ricard Mamblona, i Aurora de esperanza.

Apta per a tots els públics
Dt, 05/03/2019 - 18:30 h.
Sala Laya
Taula rodona formada per Magí Crusells, Rafael de España, Carles Santacana, Miguel-Fernando Ruiz de Villalobos i Esteve Riambau.
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Aurora de esperanza
Antonio Sau Olite
Félix de Pomés, Enriqueta Soler, Román González "Chispita", Ana María Campoy, Pilar Torres, Modesto Cid, Juana Mansó, Charlie Rivel
Espanya
1937
castellà
VE
60'

“Un dels films més representatius de la Guerra Civil. Catalogat al seu moment com «el primer assaig de cinema social», aquest primer llarg de ficció del Sindicat de la Indústria de l’Espectacle no solament es va plantejar en ple conflicte, sinó que va assumir una triple responsabilitat: reflectir l’ideari anarcosindicalista, transcendir la conjuntura d’un cinema de propaganda bèl·lica i pal·liar la desocupació en una indústria col·lectivitzada” (Joaquim Romaguera).

 

 

 

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol