Avís en relació a la projecció de La plaga de Neus Ballús (7 de novembre 2013)

"Demanem disculpes a tots els que vau venir ahir a la projecció de LA PLAGA a la Filmoteca de Catalunya i vau haver de veure la pel·lícula sense subtítols. Les seqüències en moldau, rus i ilocà han estat pensades per a ser subtitulades, però degut a un malentès tècnic la projecció es va fer sense subtítols. Us volíem agraïr la comprensió, i demanar-vos de nou les nostres sinceres disculpes."

Apta per a tots els públics
Dj, 07/11/2013 - 17:00 h.
Sala Chomón
Sessió gratuïta amb presentació a càrrec de Neus Ballús.
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
La plaga
Neus Ballús
Rosemarie Abella, Maribel Martí, Raül Molist, María Ros, Iurie Timbur
Catalunya
2013
català, castellà
VO
85'
DCP

“La plaga habita la cruïlla entre ficció i no-ficció per parlar de les últimes zones de resistència de l’estil de vida rural a Gallecs, un espai a cavall de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental" (Jordi Costa).

Utilitzant com a pretext la plaga de mosca blanca que arruïna les collites durant un càlid estiu, la pel·lícula reuneix un grup heterogeni de personatges que s’interpreten a si mateixos en el que funciona com un extraordinari western líric: un pagès, un peó del camp afeccionat a la lluita grecoromana, una prostituta, una cuidadora filipina en una residència d'ancians i una lúcida nonagenària que es rebel·la contra les derrotes de la edat. El film planteja la possibilitat d’una comunitat entre aquests personatges dispars a través de gestos subtils de comunicació i afecte que assoleixen ressonàncies aclaparadores” (Jordi Costa).

 

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol