Le plaisir, amb presentació a càrrec d’Imma Merino el divendres 15

La periodista i crítica cinematogràfica Imma Merino ens presenta un dels grans clàssics de Max Ophüls.

Apta per a tots els públics
Dv, 15/12/2017 - 19:30 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec d’Imma Merino.
Ds, 16/12/2017 - 21:30 h.
Sala Laya
Imatge

Afegiu al vostre calendari

Imatge
Le plaisir / El plaer
Max Ophüls
Claude Dauphin, Janine Viénot, Madeleine Renaud, Danielle Darrieux, Jean Gabin, Ginette Leclerc, Paulette Dubost; Daniel Gélin, Simone Simon, Michel Vadet, Jean Servais
França
1952
francès
VOSC
95'
DCP

En aquesta obra mestra, Ophüls adapta tres contes de Guy de Maupassant en què hi ha subjacent la nostàlgia del plaer, a la manera d’una magdalena proustiana.

"Le plaisir (quin títol més admirable!) és la més ophulsiana de les pel·ícules d'Ophüls. És una altra vegada Liebelei i ja Lola Montes. És el romanticisme alemany en una porcellana de Limoges. I és també l'impressionisme francès en un mirall de Viena. És un cineasta que juga amb la dificultat i que guanya amb cada tirada del dau, abolint l'atzar de Mallarmé. Per exemple, l'escena en què Daniel Gélin diu a Simone Simon: «M'encanta veure't caminar, veure't seure i veure't menjar sardines; cadascun dels teus moviments és meravellós». I ocorre, en efecte, que els moviments de Simone Simon són extraordinaris. Això és el cinema! Fer encantadora una dona i fer-li dir a la seva parella: «Vostè és encantadora». Què hi ha de més simple!" (Jean-Luc Godard).

 
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol