Scorsese i els clàssics polonesos

Data: 
09/05/2017 - 31/05/2017

El 2011, Martin Scorsese va visitar Polònia per rebre el títol de doctor honoris causa de l’Escola de Cinema de Lodz. Aprofitant l’avinentesa, va revisar tot un seguit de films restaurats digitalment.

Poc després, va sorgir la idea d’organitzar aquest cicle que el cineasta novaiorquès presenta amb aquestes paraules: “La universitat em va inculcar la fe en la llibertat d’expressió artística, mitjançant el neorealisme italià, la Nouvelle Vague francesa i el cinema polonès. Pel·lícules extraordinàries, profundes, humanes i íntimes que formaven part integral d’allò que des de la perspectiva d’avui sembla cada cop més l’edat d’or del cinema mundial. Per això és un gran honor i una alegria poder presentar les obres mestres del cinema polonès. Pel·lícules que presenten una visió personal del director, compromeses socialment, amb una responsabilitat poètica. Pel·lícules serioses amb una gran força visual i emocional, la complexitat de les quals fa que les assaborim una vegada i una altra. No importa si les coneixes o no. És una oportunitat única per descobrir la gran força del cinema polonès en pantalla gran i amb una qualitat digital estupenda.”

Més info: https://www.scorsesepresenta.com/

 

 

Amb la col·laboració de: 

AVA Arts Ministry Of Culture and National Heritage of the Republic of Poland  Instituto Polaco de Cultura

 

 

 

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

09/05 Dimarts

Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

Joanna Bardzinska, directora de l'AVA Arts Foundation, és l'encarregada de presentar-nos aquest cicle de nou films sorgit de la selecció feta per Martin Scorsese d'entre els joies del cinema polonès.

Walkover
Jerzy Skolimowski . 1965 . VOSE . 75'
Presentació a càrrec de Joanna Bardzinska.
 

10/05 Dimecres

Imatge
21:30 h. | Film
Andrzej Munk . 1958 . VOSE . 86'

Escrit per Jerzy Stawinski, el film es compon de dues històries independents: 'Scherzo a la polonesa' i 'Ostinato lúgubre', i totes dues giren al voltant del concepte de l'heroisme.

 

11/05 Dijous

Imatge
17:00 h. | Film
Wojciech Jerzy Has . 1973 . VOSE . 124'

L'arribada de Józef al sanatori propicia un viatge cap a l'imaginari, un món místic i espiritual: el seu pare ha mort, però és viu en una altra dimensió, el jardí d'una estranya princesa...

 
Imatge
18:30 h. | Film
Krzysztof Zanussi . 1980 . VOSE . 98'

Un noi ha d'assumir la mort de la seva mare i els inconvenients laborals que li impedeixen portar a terme el seu gran desig: escalar l'Himàlaia, el lloc on va morir el seu pare.

 

12/05 Divendres

Imatge
17:00 h. | Film
Krzysztof Kieslowski . 1981 . VOSE . 118'

Kieslowski reflexiona sobre la importància de l’atzar en aquest film que narra els diferents camins que pot seguir la vida d’una persona d’acord amb les decisions o els fets esdevinguts en un moment precís del seu itinerari vital.

 
Imatge
21:30 h. | Film
Wojciech Jerzy Has . 1973 . VOSE . 124'

L'arribada de Józef al sanatori propicia un viatge cap a l'imaginari, un món místic i espiritual: el seu pare ha mort, però és viu en una altra dimensió, el jardí d'una estranya princesa...

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol