Hors-Cadre, Swiss Film Experiments - Presentació d'Adeena Mey i François Bovier

Cicle: 
Screen Festival

"Hors-Cadre, Swiss Film Experiments" és un projecte d’investigació en què han intervingut diverses institucions dedicades al cinema i l’audiovisual artístic suís. Adeena Mey i François Bovier, iniciadors del projecte, faran una presentació dels materials projectats parlant de la fragmentada escena experimental a Suïssa des del 1950.

A diferència del New American Cinema o del cinema estructuralista-materialista britànic, a Suïssa no es va formar una “escena experimental” pròpiament dita. En el seu lloc, es van donar múltiples i aïllades manifestacions "experimentals" de vegades relacionades amb escenes d’altres països, que representen esforços puntuals, en la intersecció entre el cinema amateur, el cinema d'artista, el cinema militant i diverses formes de treball DIY de cineastes que posteriorment van arribar a ser integrats dins de l'esfera professional.

Swiss Film Experiments sorgeix de la voluntat d’interrogar segons quina metodologia ha d'aproximar-se l'estudi històric i crític d'aquest fenomen fragmentat, dispers i més aviat marginal (en relació tant amb l'escena internacional com al Nou Cinema suís), i quines són les dimensions polítiques d'un cos de treball que s'oposa a tota categorització pre-existent.

Es projecten els films següents: Das portrait der Cordua (HHK Schoenherr, 1966); Geschichte der Nacht (Clemens Klopfenstein, 1978) i So Long no See (Verónique Goël, 2009).

Apta per a tots els públics
Ds, 26/05/2012 - 16:30 h.
Sala Laya

Fitxa tècnica

Direcció: 
Diversos autors
Producció: 
Suïssa
Any: 
1966-2009
Idioma original: 
alemany, anglès
Versió: 
VOSC
Durada: 
96'
Format: 
35 mm

Afegiu al vostre calendari

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol