Setmana del Cineclubisme català 2015

Imatge
Imatge
Imatge
Data: 
08/09/2015 - 16/09/2015

El cineclubisme d'avui es basa en la formació del públic en una societat canviant i participativa. Són persones que es posen d’acord per veure i “viure” els films de manera col·lectiva.

Els cineclubs són els responsables que el cinema arribi arreu del territori, i en molts casos substitueixen el cinema d’exhibició comercial i fan una tasca imprescindible en la formació del públic, que cada cop més busca un valor afegit en l’experiència de veure cinema.

Els cineclubs proposen als seus espectadors films que aporten alguna cosa més que entreteniment. Les projeccions d'aquesta setmana del cincelubisme català a la Filmoteca de Cataluya són una mostra del seu treball constant, poc visible per als espectadors més urbans. Les propostes dels cineclubs d’aquest programa tenen un component social, de proximitat i alhora obren la nostra mirada al món.
 

Amb la col·laboració de: 

Federació Catalana de CIneclubs

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

08/09 Dimarts

Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

Un representant del Cineclub Vilafranca, organitzadors del festival Most, ens presenta 'I vardia tou pelekanou' ('Pelican's Watch'), un document excepcional que enguany ha estat guardonat amb el Gran Premi del Jurat al festival Oenovideo de França.

I vardia tou pelekanou / Pelican's Watch
Lea Binzer . 2011 . VOSC . 60'
Presentació a càrrec de membres del Cineclub Vilafranca.
 

09/09 Dimecres

Imatge
18:30 h. | Film, Presentació

Chico Pereira, Eloy Escudero, Anaïs Gala i Gem Bernadó, del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú, ens presenten aquest documental que, a través del retrat de la vida quotidiana del seu protagonista, explora la decadència de la cultura minera i rendeix homenatge als miners i les seves families.

El invierno de Pablo
Chico Pereira . 2012 . VE . 76'
Presentació a càrrec de Chico Pereira, Eloy Escudero, Anaïs Gala i Gem Bernadó, del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú.
 

10/09 Dijous

Imatge
18:30 h. | Film, Presentació, Taula rodona

Martí Rom, autor de 'Joaquim Jordà i' i J.M. Garcia Ferrer. representant del Cineclub Associació d'Enginyers, ens presenten aquest documental sobre el cineasta català. Després de la projecció del film se celebrarà el debat 'El cineclubisme d'avui: formació del públic en una societat canviant i participativa', amb la participació de Pere Joan, de Club Cinema Castellar, David Cuesta del Cineclub Sitges i Rosa Ribell del Cineclub Sabadell.

Joaquim Jordà i...
Martí Rom . 2001 . VC . 78'
Presentació a càrrec de Martí Rom i J. M. Garcia Ferrer. Debat posterior a la projecció amb Pere Joan, de Club Cinema Castellar, David Cuesta del Cineclub Sitges i Rosa Ribell del Cineclub Sabadell.
 

11/09 Divendres

21:30 h. | Film, Presentació

Quim Crusellas, membre del Cineclub Vic i organitzador del Festival de Nits de Cinema Oriental de Vic, ens presenta aquest film noir ambientat a Manila.

Graceland
Ron Morales . 2012 . VOSC . 84'
Presentació a càrrec de Quim Crusellas, membre del Cineclub Vic.
 

12/09 Dissabte

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació

Joaquim Roqué, president dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes i director del Festival Gollut, ens presenta aquest film que va rebre el Premi del públic en aquest certamen.

Vencidxs
Datecuenta . 2013 . VO . 102'
Presentació a càrrec de Joaquim Roqué, president dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes
 

13/09 Diumenge

Imatge
19:00 h. | Film, Presentació

Enric Roca, representant del Projecte Visuals promogut pel Cineclub Manresa i Ajuntament de Manresa, ens presenta aquesta sessió que inclou quatre curtmetratges rodats a Catalunya.

Sempre una estranya
Laia Ramos . 2008 . VC . 6'
Die Müllhalde
Joan Jordi Miralles . 2009 . VC . 29'
La botiga del Joan i la Lina
Laia Olivé . 2010 . VC . 18'
Intercanvis
Guillem Lafoz . 2011 . VC . 12'
Presentació a càrrec d'Enric Roca, del Projecte Visuals, promogut pel Cineclub Manresa i Ajuntament de Manresa.
 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol