Terry Gilliam, un visionari quixotesc

Imatge
Imatge
Imatge
Data: 
12/03/2019 - 12/04/2019

Terry Gilliam, a banda de ser l'únic nord-americà dels Monty Python, és un cineasta únic amb un llenguatge i un mon propi identificable. Un cineasta d'extrems, d'obsessions i on la bogeria té un pes pesant en la seva filmografia (des del baró Munchausen fins al Quixot)

En cadascun dels seus films, Terry Gilliam traspassa el mirall d’Alícia per explorar la relació entre realitat i fantasia oferint-nos una visió única i pertorbadora del món, amb personatges extravagants que s’endinsen en la part més fosca i descoratjadora de la humanitat. Cineasta de l’excés i d’idees barroques, és un visionari quixotesc que no dubta a barallar-se amb la malastrugança i altres molins de vent per dur a terme els seus projectes ambiciosos, fet pel qual és considerat un enfant terrible a Hollywood.

Antic membre del grup còmic Monty Python, és un home orquestra del cinema que també destaca en les facetes d’il·lustrador, animador, guionista i actor. Un somniador rebel que desafia la imaginació a partir de la fascinació pel desconegut, la preocupació per la llibertat individual, el compromís ideològic i la creació d’universos màgics i exuberants poblats per criatures grotesques on, sobretot, mai no falta l’humor.

Afegiu el Cicle al vostre Calendari

iCal | Google Calendar 

12/03 Dimarts

Imatge
18:00 h. | Film
Keith Fulton . 2002 . VOSE

El film és una lliçó magistral de cinema des del seu vessant industrial i de procés de creació d’una pel·lícula, però amb el plus dramàtic que li atorga un destí tràgic que fa possible el primer unmaking of de la història del cinema.

Presentació a càrrec de Terry Gilliam i Teresa Font
 
Imatge
20:00 h. | Film, Presentació
Terry Gilliam . 2018 . VOSE . 133'

Després d’invertir-hi més de vint anys de la seva vida, Terry Gilliam aconsegueix portar a bon port la seva anhelada versió actualitzada de la novel·la de Cervantes, en la qual dona el protagonisme a un vell sabater que es creu el mateix Don Quixot i a un jove director de cinema nord-americà que intenta rodar la pel·lícula sobre el personatge en paisatges espanyols, en un viatge estrany amb salts continus en el temps.

Presentació a càrrec de Terry Gilliam
 

13/03 Dimecres

Imatge
18:30 h. | Conferència

Teresa Font, que acaba de muntar el darrer film de Terry Gilliam, "The Man who Killed Don Quixote", ens parlarà de l'obra del cineasta i de la seva experiència conjunta.

Sessió a càrrec de Teresa Font
 
Imatge
20:00 h. | Film, Presentació
Terry Gilliam . 1995 . VOSC . 125'

Terry Gilliam es va inspirar directament en La jetée, de Chris Marker, per rodar Dotze micos, en la qual Bruce Willis es mou entre el 2035 i el 1996 per intentar salvar la Terra d’un virus mortal introduït per un grup terrorista.

Presentació a càrrec de Terry Gilliam
 

14/03 Dijous

Imatge
21:30 h. | Film
Ian MacNaughton . 1971 . VOSC . 90'

Els successius treballs realitzats per a la televisió britànica al llarg dels anys seixanta van fonamentar la popularitat i el prestigi dels Monty Python, a la vegada que consolidaven l’organització del grup. And Now for Something Completely Different, el seu debut oficial al cinema, reuneix una selecció dels seus cèlebres esquetxos per a la sèrie Monty Python’s Flying Circus. Es va estrenar amb el títol Se armó la gorda.

 

15/03 Divendres

Imatge
19:30 h. | Film, Presentació
Terry Gilliam . 1995 . VOSC . 125'

Terry Gilliam es va inspirar directament en La jetée, de Chris Marker, per rodar Dotze micos, en la qual Bruce Willis es mou entre el 2035 i el 1996 per intentar salvar la Terra d’un virus mortal introduït per un grup terrorista.

 

Llegenda

S/D. Sense diàlegs VE. Versió espanyola
VO. Versió original VOSC. Versió original subtitulada en català
VC. Versió catalana VOSE. Versió original subtitulada en espanyol