Programme

Premis Gaudí i premis Goya 2012

Premis Gaudí i premis Goya

21/09/2012 - 30/12/2012

calendario

Totes les pel·lícules es projectaran en una sessió única, i gairebé sempre comptarem amb la presència del seu director per presentar-les.

 

Amb la col·laboració de

     

Programme

Any de Gràcia. Amb la presència de Ventura Pons
En David té vint anys i arriba a Barcelona buscant una oportunitat. La Gràcia en té setanta i li ofereix una habitació a canvi de companyia i atenció.
Queridísimos intelectuales (del placer y del dolor), amb la presència de Carlos Cañeque
Deu intel·lectuals espanyols filosofen sobre la vida, l’erotisme, l’humor, la ironia, el patiment, el suïcidi i la mort.
[Rec]3 Génesis
Paco Plaza dirigeix, ara sense la companyia de Jaume Balagueró (codirector de les dues pel·lícules anteriors de la saga), una mena de “preqüela” de la història.
Les ones, amb la presència de la productora Marta Figueras
Una road movie atípica en què l'octogenari Miguel emprèn un viatge al seu passat acompanyat d’una noia jove, la Blanca, i dels seus fantasmes personals.
Dictado
En Daniel i la Laura, un matrimoni jove, decideixen acollir la Júlia, la filla d’un amic que s’ha quedat òrfena. Aviat en Daniel se sentirà amenaçat per la petita
El sexe dels àngels amb la presència del director Xavier Villaverde
Fins a on arriben els límits en una parella? La Carla és una fotògrafa creativa sense prejudicis sexuals. La seva parella és, des de fa molt de temps, en Bruno.
Vilamor
Acabat el franquisme, en un idíl·lic i recòndit poble gallec, viu Breixo, un jove idealista i altruista.
El foso, amb presentació a càrrec de Ricardo Íscar
Al fossat
Amagats a un fossat, homogeneïtzats pels seus vestits negres, dotzenes de músics de diversos indrets del món, amb diferents experiències, uneixen els seus esforços per aconseguir un gran objectiu comú: crear una unitat i desaparèixer.
Bucle, amb presentació a càrrec d'Hector Zerkowitz i Estel Solé
El director de "Bucle", Hector Zerkowitz, i una de les actrius del film, Estel Solé, ens presenten aquesta història sorgida d'un guió a cinc -o deu- mans (les del propi Zerkowitz i les de Xiana Siccardi, Llucía Ramis, Ignacio Cecilia i Alvaro Morales)
The Pelayos, amb presentació a càrrec de Piti Español
El coguionista de "The Pelayos", Piti Español, ens presenta aquest film que ha estat a les cartelleres comercials fins fa ben poc temps i que s'inspira en la vida dels "Pelayos" del títol, una família sencera consagrada al joc.
Hollywood Talkies amb la presència d'Òscar Pérez i Mia de Ribot
Aquest documental narra la història d'un grup de joves actors espanyols que a principis dels anys 30 va emigrar a Hollywood per convertir-se en estrelles.
Promoción fantasma
JAVIER RUIZ CALDERA, 2012.
El hombre de las mariposas Premis
En Serguei, un exmilitar soviètic relacionat amb les màfies de l'Est, viu amagat en un vell casalot entre vinyes.
Els nens salvatges, amb presentació a càrrec de Miriam Porté
L’Álex, en Gabi i l’Oki, tres adolescents que viuen en una gran ciutat, són uns perfectes desconeguts per als seus pares, per als seus professors i per a ells mateixos.
I lobe you , amb presentació a càrrec de Sergio Piera
Un documental sobre la dolçor, la sensibilitat i la senzillesa de la mirada d'una nena de tres anys que ens mostra les mil formes en què es pot concebre l'amor.
Orson West
"Orson West" és una història de cinema dins el cinema, un film que evoca un projecte d'Orson Welles que mai no es va arribar a realitzar. El seu director, Fran Ruvira, ens el presenta.
El secret dels 24 esglaons amb presentació de Mamen Boué
Quatre amics de disset anys coincideixen durant les vacances en un petit poble de muntanya.
Carmina o revienta
El primer film estrenat simultàniament a les sales, en DVD i a Internet és aquest fals documental fresc i agosarat protagonitzat per la singular família de l’actor Paco León, que debuta en la direcció.
El perfecte desconegut, amb presentació a càrrec de Toni Bestard
El director Toni Bestard ens presenta el seu film "El perfecte desconegut", que compta amb l'actor irlandès Colm Meaney fent el paper d'un estranger que arriba a Mallorca per tancar una ferida del passat.
Contra el tiempo
El jove actor Antonio Mora vol conèixer actors veterans, si és possible poc coneguts, per aprendre dels seus triomfs i dels seus fracasos, de la faceta de l'intèrpret com a treballador i no com a estrella mediàtica.
Evelyn
L’Evelyn viatja a Espanya des del seu poble natal de Perú. Creu que ve a treballar amb la seva cosina en un restaurant, però l’enganyen i la segresten perquè exerceixi la prostitució en un club de carretera.
Donde viven las mujeres
Cinc històries de dones que barregen la ficció i la realitat. L’objectiu és articular un discurs que reconegui la gran aportació del sexe femení al benestar de la família i el desenvolupament de la societat, i que contribueixi a la construcció d'un món millor per a tothom.
El mundo es nuestro + el curt d'animació Alfred & Anna
El primer film espanyol majoritàriament financiat amb microcrèdits (crowdfunding) és aquesta adaptació d'una sèrie d'Internet protagonitzada per dos capbuits que, emulant el Dioni, volen atracar una sucursal bancària i fugir al Brasil.
Sueño y silencio
L’Oriol i la Iolanda viuen a París amb les seves dues filles. Ell és arquitecte, ella professora. Durant unes vacances pel delta de l'Ebre, un accident transforma les seves vides.