Programme

L’espai com a protagonista

L’espai com a protagonista: 'The Man Who Shot Liberty Valance'

20/02/2014 - 20/06/2014

calendario

Amb la col·laboració de

Programme

The Man Who Shot Liberty Valance, amb presentació a càrrec d’Antoni de Moragas el dijous 20.
L'arquitecte Antoni de Moragas, director de l'estudi barceloní del mateix nom, ens presenta el primer film d'aquest cicle, 'The Man Who Shot Liberty Valance'
Ohayo, amb presentació a càrrec de Marta Peris el dijous 20
L'arquitecta Marta Peris, professora associada a la Càtedra de Projectes V-VI ETSAB i autora d'una tesi sobre "La casa japonesa a través del cinema de Yasujiro Ozu”, ens presenta un film clàssic d'aquest cineasta.
The Belly of an Architect, amb presentació a càrrec d’Adrià Goula.
Adrià Goula, fotògraf especialitzat en arquitectura i consultor, ens presenta aquest film de Peter Greenaway en què l’urbanisme i l’arquitectura –en aquest cas, l’arquitectura romana– són un actor més.
'Fantastic Voyage', amb presentació a càrrec de Xavier Monteys el dijous 15
Xavier Monteys, catedràtic a l'Escola d'Arquitectura de la UPC i arquitecte investigador a HABITAR - Grup d'Investigació, ens presenta aquest film que ens proposa un viatge fantàstic que ens endinsa en espais aparentment quotidians: l'anatomia humana. I és que el cos humà també és una arquitectura, un entramat complex d’estructures que suporten la vida.
The Trial, amb presentació a càrrec de l'arquitecta Olga Felip
Olga Felip, arquitecta de l'estudi gironi Arquitecturia (amb Josep Camps), estudi recent guanyador del premi YAYA 2013 a l'arquitecte jove més prometedor), i individualment guanyadora dels prestigiós premi AJ per a dones arquitectes emergents, ens presenta 'The Trial' (Orson Welles, 1962).