Programme

Robots i Mad Doctors

Robots i Mad Doctors: 'Robot & Frank'
Robots i Mad Doctors: 'Westworld'

02/12/2014 - 19/01/2015

calendario

Aquestes obsessions tan humanes, aquests reptes –que ja eren els d’Adam i Eva– són al darrere de tots els films que presentem en el cicle Robots i Mad Doctors. En català com cal, dels Mad Doctors en diríem “savis torrats”. El cicle el presentarà Carme Torras, professora al CSIC, especialista en robòtica i novel·lista que ha reflexionat sobre un futur —i un present!— en què els robots ens substitueixin. El perill no es troba en la “humanització” del robot, com amb el Hal de 2001, sinó en el fet que els humans ens “robotitzem”, perdem la nostra capacitat d’empatia, iniciativa i esforç. “Hauríem de tenir una opinió sobre quina mena de robots volem; en cas contrari no tindrem cap control sobre què ens vendran”, diu Carme Torras.

Programme

Robot & Frank, amb presentació a càrrec de Carme Torras el dimarts 2
Carme Torras, professora al CSIC, especialista en robòtica i novel·lista que ha reflexionat sobre un futur —i un present!— en què els robots ens substitueixin ens presenta la sessió inaugural d'aquest cicle.
Forbidden Planet
Planeta prohibido
Forbidden Planet és, sens cap mena de dubte, un dels films més representatius de l’època daurada de la ciència-ficció. Naus espacials, personatges arquetípics, éssers fantàstics i gadgets fruit d’una tecnologia avançada constitueixen alguns dels reclams de l’obra.
I, Robot
Yo, robot
Chicago, any 2035. Vivim en completa harmonia amb robots intel•ligents. Cuinen per a nosaltres, condueixen els nostres avions, tenen cura dels nostres fills i hi confiem plenament.
Westworld
Ànimes de metall
En un futur proper existeix, a disposició de les classes adinerades, un parc d’atraccions temàtic dividit en tres zones: la Roma Imperial, l’Oest Americà i l’Europa Medieval. Tot està controlat, fins que el programa d’un dels robots cowboy comença a fallar i converteix les persones en objectius.
The Amazing Dr Clitterhouse
L’increïble Dr. Clitterhouse
L’eminent Dr. Clitterhouse arriba més lluny que els seus col·legues en el seu afany per desentranyar el misteri que fa que un home es converteixi en un delinqüent.
Short Circuit
Curtcircuit
Inspirant-se en l’èxit d’E. T., John Badham (Saturday Night Fever) va realitzar aquesta comèdia juvenil protagonitzada per un robot programat per a la guerra.
Back to the Future
Retorn al futur
Gràcies a l’invent d’un amic una mica sonat, un xicot dels anys vuitanta es desplaça fins al 1955, on quasi viu una relació amorosa amb qui ha de ser la seva mare i on tindrà l’oportunitat d’arreglar alguns detalls del futur familiar.
Glen or Glenda
Una obra de culte de sèrie Z amb tocs autobiogràfics del seu productor, actor i director, Ed Wood, consagrat com “el pitjor cineasta de tots els temps”.
Surrogates
Els substituts
Un thriller futurista basat en un còmic de Robert Venditti i Brett Weldele que augura un avenir sinistre de comoditats, oci i soledat per als éssers humans.
The Boys from Brazil i presentació del llibre 'Sobre médicos, enfermeras y enfermedades en el cine' (laEditorial.es, 2014)
Els nens del Brasil
El Dr. Josef Mengele de 'The Boys from Brazil' és un dels 'mad doctors' més icònics de la història del cinema. De fet, el setè art està ple de metges, infermeres i altres professionals sanitaris, sovint reflectits des de manera distorsionada. Per això, abans de la projecció del film de Franklin J. Schaffner, el catedràtic emèrit de filosofia Pedro L. Cano i el metge Salvador Rofes ens presentaran el seu llibre 'Sobre médicos, enfermeras y enfermedades en el cine' (laEditorial.es, 2014).
Island of Lost Souls - Sessió en record de José María Latorre el dimecres 7
Recordem José María Latorre amb una sessió especial en què participarà el crític cinematogràfic Antonio José Navarro.
Eva
KIKE MAÍLLO. 2011.
Sleeper
El dormilón
“Basant-se en un argument propi, aquest film referma les tesis del còmic jueu sobre el tríptic format pel sexe, l’amor i la mort a què respon una bona part de la seva obra. El pretext és un viatge cap a un futur no gaire llunyà, però en el qual no resulta difícil reconèixer una amarga visió sobre el futur de l’home i les seves relacions” (Esteve Riambau).
Dr. Jekyll and Mr. Hyde
El hombre y el monstruo
Una adaptació sensible, intel·ligent i fascinant de la novel•la de Stevenson. El pas del temps n’ha augmentat el valor.