Programme

L’infinit i més enllà

L'infinit i més enllà: 'Interstellar'
L'infinit i més enllà: '2001. A Space Odyssey'

04/08/2015 - 30/08/2015

calendario

Amb Kubrick tot va canviar: la dimensió filosòfica, el nivell d’exigència científica, la qualitat dels guions, la implicació de cineastes i d’actors. Com diu Buzz a Toy Story, ara estem disposats a anar “fins a l’infinit i més enllà”. És una formulació ingènuament optimista, un to que no correspon al gruix de pel·lícules fet després.

El cicle que us proposem passa revista a algunes de les millors aportacions al gènere posteriors a aquell mític 1968. El cel ja és sempre negre, les naus silencioses i la soledat cada cop més gran.
 

Programme

Solaris
STEVEN SODERBERGH, 2002.
Out of the Present
El film explica la història del cosmonauta Sergei Krikaliov, que va passar deu mesos a l'espai exterior a bord de l'estació espacial russa Mir mentre, a la Terra, la Unió Soviètica col·lapsava.
Marooned
Atrapados en el espacio
Durant una missió espacial, una avaria mecànica provoca que tres astronautes es quedin penjats a l'espai. La reserva limitada d'oxigen de què disposen farà del seu rescat una lluita contra rellotge en què no s'escatimarà cap recurs, i en la qual també col·laboraran els russos.
Silent Running
En un futur no gaire llunyà, la vida vegetal ha desaparegut de la Terra i les plantes que queden es preserven dins d'una nau espacial. El responsable de mantenir-les vives rep l'ordre de destruir-les, però està disposat a fer qualsevol cosa per salvar-les.
Capricorn One
Capricorn U
El món sencer està presenciant el primer viatge tripulat a Mart sense saber que es tracta, en realitat, d'un simulacre. Els tres astronautes designats per a la missió es veuen obligats a participar en la farsa, sota amenaça.
Moon
'Moon' no és la típica pel·lícula de ciència-ficció plena d'acció. És un film senzill que narra la història d'un home que és enviat a la Lluna durant tres anys, sense més companyia que ell mateix i amb la missió d'extreure recursos energètics per a la Terra. Quan està a punt de tornar, comença a tenir unes al·lucinacions estranyes que amaguen un fet terrible.
The Island
La isla
Una de les superproduccions amb més renom del rei del cinema de crispetes, Michael Bay, és aquest film de ciència-ficció en què es plantegen, en clau d'acció, els inconvenients i els límits de la investigació científica.
Gravity
Dos astronautes queden aïllats a l'espai després que la seva nau pateixi una pluja de ferralla espacial deixada per l'home.
Space Cowboys
Al cap de quaranta anys d'haver hagut de renunciar al somni de ser, juntament amb els seus companys, el primer nord-americà a viatjar a l'espai, Frank Corvin accepta, amb la condició innegociable de treballar amb els seus homes, l'encàrrec de reparar un satèl·lit rus que amenaça de caure a la Terra.
Serenity
Any 2057. En un món dividit després d'una guerra civil galàctica, en Mal, un soldat del bàndol dels perdedors, capitaneja la nau de transport de passatgers Serenity.
Interstellar
Quan veu que la Terra està arribant a la seva fi, el pilot Cooper decideix renunciar a la seva família a canvi de formar part d’una petita tripulació en un viatge intergalàctic que té com a objectiu intentar trobar un lloc habitable per a l'espècie humana.
Close Encounters of the Third Kind
Encuentros en la tercera fase
Abans que el petit E.T. es perdés a la Terra, Spielberg ja havia mostrat la seva fascinació pels habitants d'altres planetes en aquesta obra, que és un dels films decisius de la ciència-ficció moderna.
2001: A Space Odyssey
2001: Una odisea del espacio
Quan Kubrick va estrenar aquesta pel·lícula, coincidint amb l’arribada de l’home a la Lluna, potser va pensar en la vigència real que tindria el film.