Programme

Tres cineastes transcendentals: Jarmusch, Lynch i Schrader

Night on Earth (Jim Jarmusch, 1991)

01/07/2015 - 30/08/2015

calendario

Són homes que han canviat el cinema que es fa als EUA, que dominen la creació cinematogràfica que es fa aquell país des de fa més de trenta anys i que han modificar per sempre la nostre manera de mirar-ho tot –un gigoló acabarà per conèixer la santedat, uns japonesos desmitificaran Elvis Presley i una orella tallada ens submergirà en un univers de dolor vellutat, per només citar-ne uns exemples!. Amb ells, el cinema ha descobert altres camins.   

Programme

Stranger Than Paradise
Extraños en el paraíso
JIM JARMUSCH, 1984.
Down by Law
Bajo el peso de la ley
JIM JARMUSCH, 1986.
Blue Collar
La locució anglesa "white collar" es refereix als empleats d'oficina, és a dir, a una classe mitjana treballadora que es vesteix amb coll blanc i corbata. En contraposició, els obrers van a les fàbriques amb granotes de coll blau.
The Elephant Man
El hombre elefante
DAVID LYNCH, 1980.
Obsession
Obsessió
Admirador absolut de Hitchcock, Brian De Palma ho va posar especialment en evidència en aquest film, amb un guió escrit per Paul Schrader, que és deutor al cent per cent de 'Vertigo'.
Mystery Train
JIM JARMUSCH, 1989.
Hardcore
Un home profundament religiós contracta un detectiu perquè busqui la seva filla desapareguda. Quan la reconeix en una pel·lícula pornogràfica, decideix endinsar-se en el món del sexe.
Dead Man
JIM JARMUSCH, 1995.
Night on Earth
Noche en la Tierra
JIM JARMUSCH, 1991.
Dune
Una adaptació luxosa però sense concessions del clàssic de Frank Herbert, "Dune". Amb aquest film, David Lynch va dirigir per primer cop una superproducció; tot i això, malgrat els seus mèrits indubtables, va patir el rebuig del públic.
Coffee and Cigarettes
JIM JARMUSCH, 2003.
Wild at Heart
Corazón salvaje
El personatge principal, Sailor, és un jove molt violent: a l'inici de la pel·lícula mata d'una pallissa un contrincant. La seva fugida amb l'estimada serà serà salvatge (wild), però l'amor (heart) acabarà guanyant.
Cat People
Gent felina
Estrenada com "El beso de la pantera", és una nova versió del film de Tourneur "La mujer pantera".
The Straight Story
Una historia verdadera
Un film basat en la història verídica d'Alvin Straight, un home de setanta-tres anys que va recórrer 350 milles amb un tallagespa amb l'objectiu de visitar el seu germà moribund, a qui no veia des de feia deu anys.
Light Sleeper
Posibilidad de escape
Un camell de Nova York es planteja la possibilitat de guanyar-se la vida d'una altra manera.
Broken Flowers
Flors trencades
JIM JARMUSCH, 2005.
The Comfort of Strangers
El plaer dels estranys
Una parella jove se'n va a Venècia per mirar de refer la seva relació. Allà coneixen un matrimoni que els converteix en objecte de desig.
Mishima: A Life in Four Chapters
Mishima, una vida en cuatro capítulos
Un biopic gens convencional sobre l'escriptor i dramaturg japonès Yukio Mishima (1925-1970), des de la seva inquietud interior i les seves contradiccions.
Forever Mine
A l'assolellada Miami dels anys setanta, un jove coneix una noia que acaba de casar-se amb un polític adinerat força més gran que ella.
Mulholland Drive
Concebut originàriament com una sèrie de televisió que va acabar en un projecte frustrat, 'Mulholland Drive' es va convertir, gràcies al productor Pierre Edelman, en un thriller inquietant i críptic.
Touch
Un missioner que s'ha traslladat a Los Angeles descobreix que té un do per sanar malalts.
Twin Peaks: Fire Walk with Me
Twin Peaks: foc camina amb mi
La preqüela de la mítica sèrie fundacional 'Twin Peaks' fa marxa enrere en el temps per mostrar-nos la darrera setmana de vida de la problemàtica adolescent Laura Palmer.
Affliction
Aflicción
Un individu solitari i maltractat per la vida busca la redempció als ulls dels seus conciutadans intentant aclarir la mort d'un líder sindicalista.
Dying of the Light
Caza al terrorista
Evan Luke, un agent veterà de la CIA, ha de tornar del seu retir per a enfrontar-se a Banir, un perillós terrorista que es pensava que havia eliminat anys enrere.
Adam Resurrected (Ein Leben für ein Leben)
Adam resucitado
Segona Guerra Mundial (1939-1945). Un artista de circ està presoner en un camp de concentració, però aconsegueix salvar la vida gràcies a un acord amb els nazis: entretindrà els jueus abans que entrin a les cambres de gas i serà el “gos” del comandant.
The Limits of Control
Els límits del control
JIM JARMUSCH, 2009.
Inland Empire
"A qui li agradi Lynch trobarà a 'Inland Empire', ja des dels primers passadissos i habitacions d'aquest laberint sense sortida, una geografia familiar: Lynchlàndia" (Jordi Batlle Caminal).
The Walker
Un home que treballa com a acompanyant d'esposes d'homes molt poderosos a Washington es veu inesperadament involucrat en un escàndol quan la dona d'un senador liberal descobreix que el seu amant ha estat assassinat.
Only Lovers Left Alive
Sólo los amantes sobreviven
JIM JARMUSCH, 2013.
The Last Temptation of Christ
La última tentación de Cristo
En aquest film, Scorsese indaga en les dues naturaleses de Jesucrist, la humana i la divina, coneguda pels teòlegs amb el nom de 'kènosi'.
Eraserhead
Cabeza borradora
DAVID LYNCH, 1976
Lost Highway
Carretera perdida
"Lost Highway' és la història d'un assassí que pateix una esquizofrènia aguda. La pel·lícula enfoca les seves diverses personalitats, una perspectiva inusual que es revela gradualment en el decurs de la història. La consciència s'oculta quan l'horror de la vida i de les pròpies accions es fa insuportable" (David Lynch).