Programme

Lluís Miñarro, cineasta

Familystrip (Lluís Miñarro, 2010)
Stella cadente (Lluís Miñaro, 2013)

05/10/2016 - 17/11/2016

calendario

Miñarro és director i productor, guionista i agitador cultural, una persona que fa possible l’impossible, que vol que el cinema sigui alguna cosa més que una tècnica narrativa, una simplificació de la novel·la i un enriquiment del teatre. Els films que ha impulsat han guanyat premis a Praga, Gijón, Corint, Màlaga, Annecy, Nantes, Bogotà, Nova York, Venècia i fins i tot la Palma d’Or a Cannes, però la seva aventura artística està en perill per raons que només la burocràcia administrativa pot explicar. A la Filmoteca homenatgem el Miñarro cineasta. El creador. 

Amb la col·laboració de

Eddie Saeta

Programme

Sessió doble: 'Escudella' i 'Family Strip' i diàleg entre Lluís Miñarro i Esteve Riambau
Lluís Miñarro, el gran protagonista d'aquest cicle, és també el convidat que l'inaugura, i ho fa participant en un debat amb el director de la Filmoteca, Estecve Riambau.
Deutschland im Jahre Null / Germania anno zero
Alemania, año cero
ROBERTO ROSSELLINI, 1947.
Les mains vides
Les mans buides
El quart llargmetratge del director de "Pau i el seu germà" és una història basada en diversos personatges que viuen en un poble del Pirineu fronterer entre Catalunya i França.
Medianeras
Una comèdia dramàtica sobre la soledat urbana protagonitzada per dos habitants de Buenos Aires que, malgrat ser veïns i tenir moltes coses en comú, no es coneixen.
Aita
Un antic casalot protagonitza aquest film experimental que combina documental i ficció per donar forma a una pel·lícula de fantasmes tan poc convencional com hipnòtica i fascinant.
The River
El río
JEAN RENOIR, 1950.
El somni
Des de la nit dels temps, un home camina al davant del seu ramat seguint les estacions de l’any. El pastor transhumant forma part del nostre imaginari col·lectiu.
Sessió doble: 'Finisterrae' i 'La jungla interior'
L'amor del Lluís Miñarro productor pel risc es fa ben patent en aquests dos films que projectem junts,'Finisterrae', el debut en la direcció d'un dels codirectors del festival de música avançada Sonar, i 'La jungla interior', de Juan Barrero.
O Estranho Caso de Angélica
El extraño caso de Angélica
MANOEL DE OLIVEIRA, 2010.
Blow Horn
En el seu segon documental com a director, Lluís Miñarro segueix l’itinerari físic i espiritual d’un grup de practicants budistes que es traslladen fins a l’Índia per buscar el sentit de la vida a partir d’un programa de reflexió i introspecció.
Honor de cavalleria
ALBERT SERRA, 2006.