Programme

Centenari de Jean Rouch: antropologia i cinema

Cimetière dans la falaise (Jean Rouch, 1951)

10/02/2017 - 17/02/2017

calendario

Considerat el pare del cinéma vérité, Rouch no feia distinció entre cinema documental i de ficció, viatjava sempre amb la càmera a la mà, un equip mínim de rodatge, i tenia per principis inamovibles ser sempre l’operador dels seus films, el take one o presa única per pla, i rodar seguint l’ordre de la història.

El centenar llarg de pel·lícules que va rodar conformen un fons fílmic excepcional sobre la realitat i l’herència de l’Àfrica, que l’ha portat a ser conegut com el griot blanc. A més, al llarg de la seva vida va dirigir diverses institucions, entre les quals hi ha el Centre Nacional de la Recerca Científica francès i la Cinemateca Francesa.
 

Amb la col·laboració de

Universitat de Barcelona

Programme

Sessió doble: 'Nanook of the North' i 'Cimetière dans la falaise'
El film que més va inspirar Jean Rouch i un dels seus títols més reconeguts, en la sessió que obre aquest cicle en què recordem el centenari del director francès.
Sessió doble: 'Moi, un noir' i 'Una deesa en moviment (María Lionza a Barcelona)'
Combinem un film de Jean Rouch de 1958 i un documental recent, del 2016, de Roger Canals. Dues històries d'adaptacions a entorns diferents i a cultures alienes.
Cocorico monsieur Poulet
El propietari d’un Citroën dos cavalls i el seu ajudant volen comprar pollastres als pobles de la selva per revendre’ls a la ciutat. Un oportunista se’ls uneix al viatge amb l’esperança de fer un bon negoci. Però un seguit d’obstacles s’interposen al seu camí, incloent-hi un “diable” i un riu que han de creuar. Una road movie delirant.