Programme

Ida Lupino, davant i darrera la càmera

Ida Lupino
The Hitch-Hiker (Ida Lupino, 1953)
The Bigamist (Ida Lupino, 1953)

07/02/2018 - 24/03/2018

calendario

És aleshores quan decideix alternar la carrera d’intèrpret amb la de realitzadora, i el 1949 funda amb el seu marit, Collier Young, The Filmmakers Company, la productora independent per a la qual va dirigir els sis films que la van convertir en l’única dona a Hollywood que a la dècada dels cinquanta es va situar darrere una càmera.

Pionera del cinema feminista, va dirigir magistralment pel·lícules de sèrie B que mostraven amb atreviment la condició social de les dones. Freqüentment filmades en exteriors reals, eren històries protagonitzades per heroïnes marginades que havien de lluitar per superar la desesperança i que plasmaven temes tabú en la societat d’aleshores.

En el centenari del seu naixement, recordem la seva obra com a cineasta i recuperem alguns dels treballs que la van immortalitzar com una de les grans actrius del segle XX. El cicle continua al març amb Not Wanted; They Drive By Night; Hard, Fast and Beautiful, i The Outrage.

Amb la col·laboració de

Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Programme

The Hitch-Hiker, amb taula rodona amb la participació de Maria Adell, Violeta Kovacsis i Marta Nieto el divendres 9
Maria Adell, Violeta Kovacsics i Marta Nieto són les participants de la taula rodona amb què obrim el cicle que dediquem a Ida Lupino, una pionera que es definia com " "la Bette Davis i Don Siegel dels pobres"
High Sierra
El último refugio
RAOUL WALSH, 1941.
Never Fear
Mai no tinguis por
Una ballarina que acaba de casar-se té davant seu un futur professional brillant. Tanmateix, la seva carrera es veu amenaçada quan li diagnostiquen poliomielitis.
The Bigamist
El bígamo
IDA LUPINO, 1953.
Private Hell 36
Infern privat 36
Dos policies encarregats de recuperar el botí d'un important robatori acaben per caure en la temptació d'aprofitar-se'n i amaguen una certa quantitat.
Not Wanted
Amb aquest film, Ida Lupino va debutar en la direcció tot substituint Elmar Clifton, víctima d’un atac de cor.
Hard, Fast and Beautiful
Una tennista es debat entre acomplir els desitjos de la seva mare, que vol que triomfi en el món de l’esport, i el somni de viure al costat de l’home que estima.
Outrage
Ultratge
IDA LUPINO, 1950.