Programme

Els millors films de l'any 2018

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
The Florida Project
Visages Villages

01/03/2019 - 15/03/2019

calendario

La llista —elaborada a partir de les votacions de les principals revistes especialitzades i mitjans generalistes—, inclou noms propis com els de Todd Haynes, Agnès Varda, Philippe Garrel, Andrei Zviagintsev, Hong Sang-soo, Paul Schrader, Luca Guadagnino, Paul Thomas Anderson o Pawel Pawlikowski, entre d’altres.

Amb la col·laboració de

Programme

Wonderstruck
El paper de l’art: saber “meravellar”, crear una realitat diferent. Un museu i una maqueta gegant d’una ciutat són protagonistes d’aquesta emotiva fantasia del director de Carol.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Tres anuncios en las afueras
“És el film d’un guionista. La història d’una dona disposada a descobrir qui va violar i assassinar la seva filla adolescent davant la ineptitud de les autoritats locals, està escrita amb una precisió i una sagacitat fora del comú.
Lucky
Després de patir una caiguda, un ancià inicia un viatge d’autodescobriment. El debut en la direcció de l’actor John Carroll Lynch és, alhora, una declaració d’amor a la vida i a la carrera de l’actor Harry Dean Stanton, mort aquest darrer setembre.
The Florida Project
Una nena i els seus amics passen un estiu en un motel a prop de Disney World mentre els adults que els envolten encara pateixen els efectes de la crisi.
Amant d'un jour
Amante por un día
Una noia de 23 anys torna a casa del seu pare després d'una ruptura sentimental. Allà descobreix que el seu progenitor té una relació amb una jove de la seva mateixa edat.
Neliubov
Sin amor
Una parella que s’ha de divorciar ha d’unir les seves forces per trobar el seu fill, desaparegut després d’una de les seves baralles.
Keulleeo-eui kamera
La cámara de Claire
Una pel·lícula que ens parla de l’atzar i les casualitats, en què quatre personatges van coincidint pels carrers de Cannes durant el festival de cinema de la ciutat.
First Reformed
El reverendo
El reverend Ernst Toller és un rector solitari d’una petita església de l’estat de Nova York. Quan una feligresa embarassada li demana que aconselli el seu marit, un ecologista radical, Toller se submergeix en el seu turmentat passat.
Call Me by Your Name
“Luca Guadagnino planteja l’adaptació d’aquesta novel·la d’André Aciman amb la complicitat en el guió del veterà James Ivory (premiat amb l’Oscar). El despertar a la maduresa del protagonista adolescent, l’arribada d’un estranger a una tranquil·la vil·la italiana de principis dels anys vuitanta, la mirada transgressora sobre un microcosmos tancat entorn dels paisatges naturals i la vida de la burgesia acomodada són alguns dels temes que hi apareixen.
The Rider
CHLOÉ ZHAO, 2017.
Phantom Thread
El hilo invisible
PAUL THOMAS ANDERSON, 2017.
The Disaster Artist
Història de Tommy Wiseau i del rodatge del film The Room, una pel·lícula que, malgrat la seva ínfima qualitat artística, ha aconseguit convertir-se en tot un fenomen de culte.
Zimna wojna
Cold War
El director d’Ida s’inspira en la història dels seus pares, els quals van tenir una relació tan apassionada com complicada i tràgica. Millor film als Premis de Cinema Europeu i premi al millor director del Festival de Cannes, entre molts altres premis.