Programme

Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

07/11/2019 - 17/11/2019

calendario

Ara fa deu anys encetàvem a la Mostra la secció del “País convidat”. Vam iniciar-la amb Síria. En aquell moment, era un país força desconegut a Catalunya. Creiem que calia dedicar-li aquell espai per tal d’aprofundir-hi, acostar-nos a la seva gent, a través d’un cinema que s’entossudia a veure la llum.

Des d’aleshores, vam convidar molts altres països: Algèria, Egipte, Tunísia, Palestina, el Líban, Marroc, l’Iraq, i una altra vegada Síria. I la seva gent, d’una punta a l’altra de la mediterrània, ens parlava de revoltes i d’esperança. Ens feien partícips dels seus somnis i ens confiaven les seves pors. Mentre érem testimonis d’un corrent que no entenia de fronteres i que esberlava murs, nosaltres seguíem encotillant unes realitats sota un prisma estatal.

Avui, amb el bagatge d’aquests anys a l’esquena, i amb la lluïssor d’una nova mirada, ens apropem a les cinematografies mediterrànies  ampliant el focus, fixant-nos encara més en aquells anhels i experiències de la vida que compartim. Per tot això, enguany us convidem a reflexionar sobre els Murs i les Fronteres. Naturals o artificials. Reals o imaginàries. Volem furgar en les seves escletxes i seguir agombolant el desig de saltar-nos tanques, reixes i filats. 

 

logo

logo

Programme

Fatwa
MAHMOUD BEN MAHMOUD, 2018
Mafak
Tornavís
BASSAM JARBAWI, 2018
Benzine
Benzina
SARRA ABIDI, 2017
Khartoum Offside
Khartoum fora de joc
MARWA ZEIN, 2019
For Sama
WAAD AL-KHATEAB, EDWARD WATTS, 2019
Al rahal
La decisión
MOHAMED AL DARADJI, 2017
Wechma
Trazas
HAMID BENANI, 1972
Les mille et une mains
Les mil i una mans
SOUHEIL BEN-BARKA, 1973
Transes
AHMED EL MAANOUNI, 1981
Amal
MOHAMED SIAM, 2017
La Guérisseuse
La curandera
MOHAMED ZINEDDAINE, 2018
Contre-pouvoirs
Contrapoders
MALEK BENSMAÏL, 2015
Xalko
HIND BENCHEKROUN, SAMI MERMER, 2018
De quelques événements sans signification
D'alguns esdeveniments sense significat
MOSTAFA DERKAOUI, 1974