Programme

Eugenio Trías, cinèfil

16/09/2020 - 29/09/2020

calendario

Eugenio Trías (1942-2013) és un referent de la filosofia espanyola de la segona meitat del segle XX. Mitjançant un bon grapat d’assajos, va fer una reflexió profunda sobre la condició humana, de l’home i la dona com a habitant del límit, en l’espai fronterer entre l’ésser i el no-res d’on derivava la seva relació amb allò diví, sagrat i transcendent, que li va valer el sobrenom del “filòsof del límit”. 


En el seu univers enciclopèdic, el cinema ocupava un lloc privilegiat: una gran passió conreada des de l’adolescència, que considerava “un microcosmos de totes les arts” i el va portar a escriure articles i un llibre pòstum titulat De cine. Aventuras y extravíos. En ell, parla dels cineastes i els films que el van impressionar més i que s’adaptaven millor al seu univers personal. 


El cicle acompanya el curs “Al final, les visions. Eugenio Trías, estil tardà i cinema” que s’imparteix a l’Institut d’Humanitats el 14, 12, 28 de setembre i 5 d’octubre, amb la participació de Carlos Losilla, Antonio Monegal, Jordi Ibáñez i Nuria Vidal.

 

Amb la col·laboració de: 

Logo

Logo

Programme

Eyes Wide Shut
STANLEY KUBRICK, 1999
Persona
INGMAR BERGMAN, 1965
Nostalghia
Nostàlgia
ANDREI TARKOVSKI, 1983
Vertigo
Vértigo
ALFRED HITCHCOCK, 1958